Hármas ugrásnak fut neki a Loki Kecskeméten

Vágólapra másolva!
2010.04.28. 13:10
null
Bernáth Csaba, a Loki tapasztalt védője bizonyítási lehetőségként kezeli a meccset (Fotó: Szabó Miklós)
Ma rendezik meg a magyar labdarúgó Ligakupa idei döntőjét: a 18 órakor Kecskeméten kezdődő mérkőzésen a Debreceni VSC-TEVA és a Paksi FC csap össze. Míg a paksiak a számukra tavasszal rendelkezésre álló egyetlen trófeát szerezhetik meg, addig a bajnoki címvédő debreceniek számára a szerda esti mérkőzés egy különleges „hármas ugrás" első lépése lehet.

Bár mindkét csapatnak vannak egyéb fontos feladatai a következő hetekben – a debreceniek még nem tettek le bajnoki címük megvédéséről, továbbá döntőt játszanak a Magyar Kupában (ellenfelük a Zalaegerszeg lesz), a paksiak pedig az élvonalban maradásra összpontosítanak –, természetesen mindent megtesznek a szerda kora esti Ligakupa-finálé megnyeréséért.

„Ha szerdán sikerrel járunk, a csapatnak ez újabb önbizalmat adhat, hiszen bármilyen sorozatról is van szó, az élen végezni jó érzés" – olvasható a Herczeg András klubmenedzser munkáját segítő Zoran Szpisljak edző nyilatkozata a debreceniek honlapján. Hasonló szellemben nyilatkozott Bernáth Csaba is a Nemzeti Sportnak:

„A Ligakupában végig jó teljesítményt nyújtottunk, és ha eljutottunk a döntőig, értelemszerűen nyerni akarunk. A meccset egyébként bizonyítási lehetőségként fogom fel: jó teljesítménnyel akarom felhívni magamra a figyelmet" – mondta a 31 esztendős, a Loki mezét 270 élvonalbeli mérkőzésen magára öltő hátvéd.

NŐI KUPADÖNTŐ
A Ligakupa döntője előtt 15 órától rendezik meg a női Magyar Kupa fináléját: a bajnoki éllovas MTK a harmadik helyezett FTC-vel játszik.

Ismervén a hátralévő feladatokat, a DVSC jó néhány kulcsjátékosa nélkül, ellenben bizonyítási vágytól fűtött, a bajnokságban kevesebb lehetőséget kapó futballistával lép pályára – így például szerepet kap a sérüléséből felépült fiatal csatár, a hétvégén az NB II-es csapatban két gólt szerző Szilágyi Péter.

Ami a lelkieket illeti, a paksiak is hasonló cipőben járnak: számukra az élvonalban maradásért vívandó harc szempontjából lenne rendkívül fontos némi lélektani pluszra szert tenni. A tolnaiak a tavaszi szezonban még nem nyertek a bajnokságban, élvonalbeli tagságuk veszélyben forog, így Kis Károly vezetőedző is tartalékol.

„Végig komolyan vettük a sorozatot, a döntőt is motiváltan várjuk, és persze büszkén, hogy olyan csapatokon jutottunk túl, mint a ZTE, a Győr, az Újpest és a Ferencváros" – mondta a paksiak nehéz körülmények között is győzelemben reménykedő trénere.

A bajnokságban néhány héttel ezelőtt a DVSC 3–1-re legyőzte szerda esti ellenfelét, sőt a Pakson rendezett őszi bajnokiról is hazavitte a három pontot (1–0).

 LIGAKUPA-DÖNTŐ
DEBRECENI VSC-TEVA–PAKSI FC
Helyszín: Kecskemét, Széktói Stadion. Időpont: 18 (tv: Sport1). Vezeti: Berger
A várható kezdőcsapatok
DEBRECEN: Pantics – Bernáth, Bíró P., Fodor, Korhut – Bódi, Kiss Z., Spitzmüller, Rezes – Szilágyi P., Vinicius
PAKS: Pokorni – Nikolov, Gévay, Szabó J., Völgyi – Bartha, Lisztes, Fiola, Mészáros I. – Weitner, Urbán G.
 
AZ EDDIGI GYŐZTESEK
2008: Videoton (FC Fehérvár). 2009: Videoton (FC Fehérvár)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik