Halmosi: Nem szépítem, elborult az agyam

PIETSCH TIBORPIETSCH TIBOR
Vágólapra másolva!
2014.09.23. 11:28
null
Halmosi Péter ma már elismeri: szabálytalanságáért lehetett piros lapot adni (Fotó: Havran Zoltán)
Borítékolható volt, hogy a gondok előbb-utóbb jelentkeznek a Haladásnál, Halmosi Pétert mégis megviselik a szombathelyi labdarúgóklub körül történtek.

 

– Nagy a baj?
– Rávághatnám, hogy igen, de optimista ember lévén abban bízom, hamarosan jóra fordul a sorsunk – felelte Halmosi Péter, a Videoton elleni 2–0-s vereség után immár kieső helyen álló Haladás csapatkapitánya. – Ami most történik, sajnos borítékolható volt, én legalábbis hónapokkal ezelőtt utaltam már arra, hogy ha elengedik a Szombathelyhez kötődő futballisták zömét, ez lesz a vége. Bár remélem, mégsem ez lesz...

– Csak az a probléma, hogy nem vasi legényekkel van tele a csapat?
– Az elmúlt évek eredményei arról tanúskodnak, hogy amíg a klub mellett jóban-rosszban kitartó játékosok alkották a magot, nem volt gond. Másként viszonyul a Haladáshoz az a labdarúgó, aki Szombathelyen született, és a szamárlétrát végigjárva lett NB I-es játékos, és másként az, aki a nyáron igazolt ide. Félreértés ne essék, nem bántani akarom ezzel az újonnan érkezőket, csupán arra célzok, hogy mifelénk sok múlik a kötődésen. Főleg akkor, amikor egy klub kis költségvetésből gazdálkodik, vagyis az anyagi téren fellelhető hiányosságokat a pályán kell ellensúlyozni – elsősorban akarattal. Ha viszont nincs kötődés, ráadásul egy-két ember még nem üti meg az élvonal szintjét, előbb-utóbb felszínre kerülnek a problémák. Nem egyszerű feldolgozni, hogy nálunk máris jelentkeztek. Elindultunk a lejtőn, és pillanatnyilag nem tudjuk, meddig gurulunk lefelé.

– Ha ez nem lenne elég, egy-két hétig ön sem segédkezhet a zuhanás lefékezésében.
– Nem szépítem, elborult az agyam a Videoton ellen. Sajnálom, hogy szabálytalankodtam Szolnoki Rolanddal szemben, lehetett piros lapot adni érte. Azt nem mondom, hogy nagyon durva volt, szerencsére sérülést sem okoztam, de a játékvezető a szándékot „díjazta”. Tettemre az sem mentség, hogy az ellenfél két góllal vezetett, ráadásul már emberhátrányban voltunk. Hozzáteszem, nem csak emiatt pattant el a húr, ám bővebben erről nem szeretnék beszélni. Majd egyszer, talán…

HA KÍVÁNCSI ARRA IS, MIT ÉRZETT HALMOSI PÉTER, AMIKOR DÁRDAI PÁL NYILATKOZATÁT OLVASTA A PROFIKKAL SZEMBENI KÖVETELMÉNYEKRŐL, ÉS ARRA IS, HÁNY ÉVIG SZERETNE MÉG AZ NB I-BEN JÁTSZANI (S PERSZE, HOGY MELYIK CSAPATBAN), AKKOR VÁSÁROLJA MEG A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁT – AKÁR ONLINE VÁLTOZATBAN IS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik