Haladás: szóban megegyeztek – holland gólvágó érkezhet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.13. 19:20
A labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás hétfőn elkezdte a felkészülést a 2016–2017-es idényre. Tóth Miklós ügyvezető igazgató a klub hivatalos honlapjának elmondta, szóban megegyeztek az NAC Breda 32 éves támadójával, Sjoerd Arsszal. A futballista a holland másodosztályban két 28 és – legutóbb – egy 21 gólos idényt is felmutatott már.

„Már múlt héten elkezdődtek és a héten folytatódnak a pszichológiai és fizikai tesztek – mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője a haladas.hu-nak. – Nem lesznek rávezető tréningek, belecsapunk a »lecsóba«. Bár hétfőn csak egyet edzettünk, keddtől már kettőt. A hetet pedig szombaton egymás közötti meccsel zárjuk. Jövő hétfőn utazunk az ausztriai edzőtáborba, ahol két felkészülési mérkőzést vívunk, egyet a Dinamo Moszkvával, egyet pedig a Rapid Wiennel. Majd hazaérkezésünket követően, 29-én játszunk az ukrán első osztályú Stal együttesével, és még egy edzőmérkőzést szeretnénk lekötni. Ami az igazolásokat illeti, még két-három labdarúgót szeretnék szerződtetni. Lesznek változások tehát a keretben, a héten több játékos sorsa is eldőlhet, reményeim szerint az ausztriai edzőtáborba már a végleges kerettel utazunk. A legfontosabb azonban, hogy az értékeinket megtartsuk. A hosszú idő óta sérült Fehér Zoltán és Katona Máté már velünk készül. A felmérések alapján a fiúk elvégezték a nyári szünetre előírt gyakorlatokat, jó állapotban tértek vissza.”Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője a haladas.hu-nak. – Nem lesznek rávezető tréningek, belecsapunk a »lecsóba«. Bár hétfőn csak egyet edzettünk, keddtől már kettőt. A hetet pedig szombaton egymás közötti meccsel zárjuk. Jövő hétfőn utazunk az ausztriai edzőtáborba, ahol két felkészülési mérkőzést vívunk, egyet a Dinamo Moszkvával, egyet pedig a Rapid Wiennel. Majd hazaérkezésünket követően, 29-én játszunk az ukrán első osztályú Stal együttesével, és még egy edzőmérkőzést szeretnénk lekötni. Ami az igazolásokat illeti, még két-három labdarúgót szeretnék szerződtetni. Lesznek változások tehát a keretben, a héten több játékos sorsa is eldőlhet, reményeim szerint az ausztriai edzőtáborba már a végleges kerettel utazunk. A legfontosabb azonban, hogy az értékeinket megtartsuk. A hosszú idő óta sérült Fehér Zoltán és Katona Máté már velünk készül. A felmérések alapján a fiúk elvégezték a nyári szünetre előírt gyakorlatokat, jó állapotban tértek vissza.”

„A legutóbb kölcsönben szereplő játékosok közül Jancsó, Tóth Martin, Rácz, Tihanyi (Sopron), Hegedűs (Budaörs), Török (Sárvár) velünk készül, csakúgy mint az Illés Akadémiáról Garda, Soós, Tóth Máté és Szőke – mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója. – Rövidesen Mészöly Géza eldönti, kikre számít közülük. Az előttünk álló bajnokságban két 21 éven aluli futballista egyidejű pályán tartását honorálja az MLSZ, mi ennek a kívánalomnak meg akarunk felelni. Próbajátékon szerepel a héten az NB III-as Cegléd 20 esztendős támadója, Peres Csaba. Csatlakozott a gárdához a Békéscsabáról egy évre kölcsönben érkező Ezequiel Calvente. Szóban megegyeztünk a legutóbb a holland másodosztályban, a NAC Bredában futballozó 32 éves támadóval, Sjoerd Arsszal. A csatár 33 meccsen 22 gólt szerzett (a transfermarkt.de statisztikái szerint 33 meccsen 21 gól és 13 gólpassz szerepel a neve mellett, a négy, rájátszásban vívott meccsen további egy gól és két gólpassz a mérlege – a szerk.). Amennyiben megfelel az orvosi vizsgálaton, két évre szerződtetjük.Thomas Wils családi okok miatt később csatlakozik a kerethez. Lesznek távozók is, az élő szerződéssel bíró Nagy Patrik és Szasa Popin iránt az első és másodosztályból érdeklődnek. A legutóbb Mezőkövesden kölcsönben futballozó Devecseri Szilárd ismét kölcsönben szerepel majd, több csapat is vinné a hátvédet.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők: Ezequiel Calvente Criado
(spanyol, Békéscsaba)
Kölcsönből visszatérők:
Devecseri Szilárd (Mezőkövesd, ?), Hegedűs János (Budaörs, ?), Jancsó András (Sopron, ?), Rácz Barnabás (Sopron, ?), Tihanyi Olivér (Sopron, ?), Tóth Martin (Sopron, ?), Török Milán (Sárvár, ?)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek:
Sjoerd Ars (holland, NAC Breda), Peres Csaba (Cegléd), Polgár Kristóf (Liverpool U21 – Anglia), Rangelo Janga (curacaói, FC Dordrecht – Hollandia)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:
Devecseri Szilárd, Dudás Ádám (lejár a szerződése), Nagy Patrik, Németh Márió (Basel – Svájc), Szasa Popin, Schimmer Szabolcs (lejár a szerződése), Thomas Wils (Lierse – Belgium)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik