Haladás: Nincs húsz egyforma képességű játékosunk - Halmosi

Vágólapra másolva!
2015.02.27. 12:49
Halmosi Péter, a labdarúgó NB I-ben szereplő Szombathelyi Haladás csapatkapitánya szerint legalább fél évre van szükség, hogy egy átalakult csapat összeérjen, de szerinte így is bent marad a zöld-fehér gárda.

„Mióta négy éve hazajöttem Angliából, nem volt ilyen mozgás a játékoskeretben – mondta Halmosi Péter a haladas.hu-nak. – Az állandóság jellemezte a csapatot, ám most mindenképpen változtatni kellett – ezt az őszi tizenhét bajnoki indokolta. Megerősödtünk, ez látszott az edzőmeccseken, jobbak vagyunk, mint az ősszel. Ettől persze még nem lesz egyszerű bent maradni, hiszen hét játékos érkezett, új csapatot kellett építeni, ami alapból legalább fél év. Ám ennyi időnk nincs, remélhetőleg másfél hónap elég volt mindenre. Ez a gárda képes arra, hogy bent maradjon.” Halmosi Péter a haladas.hu-nak. – Az állandóság jellemezte a csapatot, ám most mindenképpen változtatni kellett – ezt az őszi tizenhét bajnoki indokolta. Megerősödtünk, ez látszott az edzőmeccseken, jobbak vagyunk, mint az ősszel. Ettől persze még nem lesz egyszerű bent maradni, hiszen hét játékos érkezett, új csapatot kellett építeni, ami alapból legalább fél év. Ám ennyi időnk nincs, remélhetőleg másfél hónap elég volt mindenre. Ez a gárda képes arra, hogy bent maradjon.”

„Az edzőmérkőzéseken összességében jól szerepeltünk, de ez nem sokat jelent, én például sohasem ebből indultam ki, a tétmeccseken, na ott kell bizonyítani. Ettől még tény: erős ellenfelekkel csaptunk össze, pozitívum, hogy sok gólt szereztünk, nagyon masszívak voltunk. Még az utolsó, nagyszombati találkozón is stabilan játszottunk, pedig Szlovákiában három gólt kaptunk. Ugyanakkor a kispadunk most sem túl hosszú, nincs húsz egyforma képességű játékosunk, így remélhetőleg a sérülések, eltiltások elkerülnek bennünk. Szerintem tizenkét-tizenhárom, magyar szinten kimondottan jó futballistával rendelkezünk.”

„Kemény alapozáson vagyunk túl, valamennyien jó erőben vagyunk, ám mostanra úgymond kifrissültünk, úgyhogy nagyon várom már a rajtot. Kezdődhet a bajnokság! – folytatta Halmosi. – Én is becsülettel végigmelóztam a felkészülést, szinte edzést sem hagytam ki. Ami az úgynevezett olasz vonalat illeti, sokan, sokféleképpen látják ezt a kérdést. De nincs semmi gond, természetes, hogy azonos nemzetbeli játékosok például összetartanak, minden csapatnál vannak klikkek. Egy a lényeg: a pályán ne legyen klikkesedés. Más kultúrából érkeztek, aki tud, angolul kommunikál velük, nem vagyunk országos cimborák, de teljesen normális a kapcsolatunk, nincs semmilyen konfliktus. Tőlem és a csapattól valamennyi újonnan érkező megkapta és megkapja a bizalmat. A szakmai részt nézve: ha valaki jó futballista, könnyen beilleszkedik egy csapatba.”

A szombathelyiek a tabella harmadik helyén álló Diósgyőr ellen kezdik meg a tavaszi szezont.

„Mindig is szerettem a jobb csapatok ellen játszani, könnyebb ellenük futballozni. Az erős gárdák támadnak, ami jobban fekszik, hiszen sokkal nehezebb a tíz emberrel védekező csapattal boldogulni. Ráadásul anno még a plymouth-i edzőm, Ian Holloway mondta nekem, azért szeret, mert amikor nagyon kell, a jó csapatok ellen rendre jól teljesítek. Ami a Diósgyőrt illeti, erős kerettel, biztos anyagi háttérrel rendelkezik. Ugyanakkor Kádár Tamás és Elek Ákos eligazolása komoly érvágás a számára – különösen a védekezésben érezhetik meg hiányukat. Nem egyszerű feladat pótolni őket. Viszont a támadószekciójuk – főleg Komannal – nagyon jó. A szabadrúgásaik életveszélyesek, Griffiths, Takács, Bacsa egytől-egyig hórihorgas támadók. Nagyon jó csapatról beszélünk, ám ha azt nyújtjuk, mint az edzőmeccseken, megfoghatjuk őket. Csakis a győzelemben gondolkodok, persze ha úgy alakul a meccs, lehet, hogy a végén a döntetlen is jó eredmény lehet. De mondom: most kizárólag a három pont jár a fejemben.”

LABDARÚGÓ NB I, 18. FORDULÓ
Időpont Mérkőzés (Tv) Játékvezető
Február 27., péntek
19.00 MTK Budapest–Paksi FC (Tv: Duna TV) Andó-Szabó Sándor
Február 28., szombat
14.00 Szombathelyi Haladás–Diósgyőri VTK (Tv: Duna TV) Szabó Zsolt
16.00 Puskás Akadémia FC–Debreceni VSC-Teva (Tv: Sport 1) Pintér Csaba
16.00 Nyíregyháza Spartacus–Budapest Honvéd Bognár Tamás
16.00 Kecskeméti TE–Lombard Pápa Erdős József
18.30 Újpest FC–Pécsi MFC (Tv: Sport 1) Fábián Mihály
Március 1., vasárnap
16.30 Győri ETO FC–Videoton (Tv: Duna TV) Farkas Ádám
18.30 Dunaújváros PASE–Ferencváros (Tv: Sport 2) Solymosi Péter
A bajnokság állását itt tekintheti meg!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik