Haladás: Nem csodálom, hogy edzőváltást emlegetnek - Illés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.21. 09:04
Az élvonalbeli Haladás labdarúgócsapatának többségi tulajdonosa a városi önkormányzat, amely a választások után csak csütörtökön tartja ünnepi alakuló ülését. Így egyelőre érdemi döntés nem vérható a csapat gyenge szereplése okán. Pedig az egyik kisebbségi tulajdonos, a sportigazgató Illés Béla a Nemzeti Sportnak megerősítette: muszáj lenne megtalálniuk a kiutat a sikertelenség csapdájából.

„Nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy az edző vagy éppenséggel a labdarúgók tehetnek a rossz szereplésről – magyarázta a korábbi 64-szeres válogatott. – Az eredménytelenségben mindannyian benne vagyunk, akik a klubnál dolgoznak. Ezért közösen kell valamiféle megoldást találnunk. Nehéz helyzetben vagyunk, pénteken fontos mérkőzést veszítettünk el. Nem csodálom, hogy sokan edzőváltást emlegetnek, én azonban nem szeretnék e pillanatban bárminek is elébe menni.”

Az NB I-es tabellán tizenegy forduló után kieső helyen áll a nyolc pontot szerző Haladás – bár csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorul a Nyíregyháza mögé, amely tegnap edzőt váltott –, két győzelme és két döntetlenje mellett hétszer szenvedett vereséget, gólkülönbsége 5–14.

A szurkolók mindenesetre nem felejtenek, de legalábbis elismerik Artner munkásságát, eddig szombathelyi eredményeit, vagy éppen azt, hogy a nyáron erősen meggyengülő kerettől sokkal jobbat reálisan nem lehet elvárni. A haladasfc.nyugat.hu szavazásán továbbra is a „maradjon Artner Tamás” opció torony magasan vezet.

EDZŐVÁLTÁSOK A 2014–2015-ÖS SZEZONBAN
2014. szeptember 4.
Mátyus János (Lombard Pápa) lemondott – ideiglenesen Kovács László kapusedző irányít
2014. október 6. Pietro Vierchowod (Budapest Honvéd) – ideiglenesen Jasper Adrianus de Muijnck és Simon Miklós
2014. október 20.
Csábi József (Nyíregyháza) – Mátyus János

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik