Haladás: itt tart a munka az új sportkomplexumnál – fotók

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.27. 20:21
null
Itt tart a szombathelyi bontás és építkezés (Fotók: haladas.hu)
Egy hónap alatt megduplázódott a beépített betonmennyiség a Rohonci úton – írja a szombathelyi stadion- és sportcsarnoképítés állásáról a Haladás hivatalos honlapja.

 

 

Az elmúlt időszakban a kivitelezők legkevesebb napi 100 köbméter betont dolgoztak be az alapokba, illetve az épületszerkezetbe, de volt olyan alkalom, amikor a felhasznált betonmennyiség meghaladta a napi 200 köbmétert is, így mostanra már 6000 köbméter kötőanyag szilárdítja az új sportlétesítmény alapjait – tudósít a haladas.hu.

Ezzel párhuzamosan – míg a sportkomplexum csarnoképületénél a gerendarács szerkezetépítési munkálatai, valamint a gerendarácsok közti kazetták feltöltése befejeződött – hasonló munkafolyamatok kezdődtek a leendő VIP épületrészen. A jövőbeli stadion épületrésznél a tömbalapozással párhuzamosan elstartolt a talpgerendák vasszerelési munkája.

A Haladás Sportkomplexum bontási munkálatait 2016. február 3-án kezdték, az állami finanszírozással zajló beruházás várhatóan 2017 nyarára fejeződik be.

Az új létesítményben nemcsak egy UEFA IV. besorolású, mintegy 9 ezer fős, teljes mértékben fedett lelátóval rendelkező futballpálya, hanem egy sportcsarnok is helyet kap – utóbbiban két kézilabdapálya is lesz, valamint itt kap helyet a Haladás új múzeuma is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik