Haladás: helybenhagyták Király eltiltását, de a kapus fellebbez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.26. 16:08
null
Király Gábor nem nyugszik bele három mérkőzésre szóló eltiltásába (Fotó: Balogh László)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága kedden meghallgatta Király Gábort, de helybenhagyta három mérkőzésre szóló eltiltását – adta hírül a Haladás a hivatalos honlapján. A rutinos kapus fellebbezett az ítélet ellen.

 

Mint ismert, Király Gábor hárommeccses eltiltást kapott a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottságától azért, mert a Ferencváros elleni bajnokin Karakó Ferenc reklamálás miatt kiállította. A szombathelyi együttes kiemeli, ilyen büntetést akkor alkalmaz a fegyelmi testület, ha az adott játékos nyomdafestéket nem tűrő kifejezéseket használ. Ugyanakkor a klub vezetősége emlékeztet, Király Gábor kijelentette, egyetlen szitokszó sem hagyta el a száját, ezt az ellentmondást feloldandó meghallgatást és felülvizsgálatot kértek az fb-től.

Erre kedden sor került a haladas.hu beszámolója szerint, de a fegyelmi bizottság helybenhagyta a három mérkőzésre szóló eltiltást. Ugyanakkor a szombathelyiek rögtön jelezték: Király Gábor fellebbez, ezért a fellebbviteli bizottsághoz kerül az ügy.

A fellebbezésnek nincs halasztó hatálya, így Király a szombati, Puskás Akadémia elleni találkozón nem védhet. Ha nem jár sikerrel a fellebbezés, akkor a DVTK és az MTK elleni bajnokikat is ki kell hagynia.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik