nemzetisport.hu 2016.07.28 16:29 Frissítve: 2016.07.28 16:40

Haladás: Hasznos négy évet töltöttem Liverpoolban – Polgár

Az NB I-ben szereplő Szombathelyi Haladás nyári szerzeménye, Polgár Kristóf beszélt a klub hivatalos oldalának liverpooli korszakáról, céljairól, illetve arról, hogy miért a Haladást választotta a nyáron.

 

A 19 esztendős futballista 14 éves korától a Sándor Károly Akadémián nevelkedett, a Liverpoolhoz 2013-ban szerződött. Az angol klubnál csak a korosztályos csapatokban szerepelt, a felnőttegyüttesben nem mutatkozott be, ebben szerepet játszott súlyos keresztszalag-szakadása, ami miatt nyolc hónapot kényszerült kihagyni.

„Minden szempontból hasznos négy esztendőt töltöttem Liverpoolban, rengeteget fejlődtem Angliában – mondta Polgár Kristóf a Haladás hivatalos oldalának. – A brit futballban a fizikai erőre, a dinamikára, a játékgyorsaságra egyaránt nagy szükség van – ezekben mind előreléptem. A felnőttcsapatban ugyan nem sikerült bemutatkoznom, de tudni kell, hiába szerepel az ember az U21-eseknél, borzasztó nehéz felkerülni az első csapathoz. Persze ki tudja, ha nincs a súlyos sérülésem, s végig folyamatosan játszom, lehet, hogy másként alakulnak a dolgaim.”

„Az idén nyáron elsősorban Hollandiában gondolkodtam, ám az adott klubbal nem jutottunk el a végső tárgyalásig. Ugyanakkor Magyarországról olyan patinás egyesületek hívtak, mint a Diósgyőr és a Haladás – végül a Hali mellett tettem le a voksomat” – árulta el a fiatal védő.

Polgár jól érzi magát új klubjánál, azonban nem mond le arról, hogy a jövőben ismét külföldön futballozhasson.

„Hazaigazolásomban szerepet játszott, hogy az MLSZ fiatalokra vonatkozó ajánlása miatt bíztam abban, rendszeres játéklehetőséghez jutok. Mészöly Géza annak idején edzőm volt az U18-as válogatottban, az ő személye is sokat nyomott a latba. Nagyon jól érzem magam a klubnál, tényleg minden szuper, nagyon jó kis csapatunk van – még ha egyelőre az eredmények nem ezt mutatják.”

„Korábban középpályásként is szerepeltem, így gyakran segítem a támadásokat, sokszor én is felzárkózok az akciókhoz. Egyéni célom, hogy idővel ismét külföldre szerződjek, a csapattal pedig az, hogy felülmúljuk a tavalyi ötödik helyezésünket és kilépjünk az európai kupaporondra. Egy vereségünk és egy döntetlenünk van eddig, hiszem, hogy a Honvéd ellen megszerezzük a három pontot, s megindulunk felfelé a tabellán” – zárta gondolatait Polgár.

2019.04.20 13:10:31

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS

Knezevic egyéni akciója döntötte el a mérkőzést • Komjátival még gólt sem kapott a Felcsút.

2019.04.20 13:35:26

Labdarúgó NB I BERECZKY ATTILA

A Loki újabb nagy lépést tett a harmadik hely megszerzése felé.

2019.04.20 13:16:36

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY

Sorozatban ötödik tétmérkőzését is megnyerte a Várda a fővárosi kék-fehérek ellen, roppant fontos pontokat szerezve.

2019.04.20 13:26:10

Labdarúgó NB I DOROS LÁSZLÓ

A Csertői-csapat hatos nyeretlenségi sorozatban van, legutóbbi öt meccsén pedig nem talált a kapuba.

2019.04.20 12:39:37

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

Kevés helyzet Újpesten • Folytatódott a Honvéd nyeretlenségi szériája.