HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.06.19 19:17 Frissítve: 2017.06.19 20:01

Haladás: három játékos érkezését jelentették be

A Haladás labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Pinte Patrik, Tóth Dávid és Simon Ádám – adta hírül a szombathelyi klub honlapja.

HIRDETÉS
A szombathelyi edzői stáb és a játékoskeret új tagjai (balról jobbra): Orbán Attila, Pinte Patrik, Tóth Dávid és Csordás Csaba (Fotó: vaol.hu, Unger Tamás)


Pinte Patrik neve ismerős lehet a futballt kedvelőknek, a 18 éves csatár a korábban a Ferencvárosban játszó Pinte Attila fia. A tavaszi szezonban öt első osztályú mérkőzésen lépett pályára a Slovan Bratislavában.

Simon Ádám a Videotonban futballozott legutóbb, a 27 éves középpályás korábban két időszakot (2008–2011, 2012–2014) már eltöltött a Haladásnál.

Szintén Szombathelyen folytatja pályafutását a jobb oldali védő Tóth Dávid, aki az NB II-es Soprontól érkezik a vasiakhoz. Tóth és Pinte három-három, Simon négy évre írt alá – olvasható a haladas.hu-n.

A Budaörsnek, illetve a Dorognak kölcsönadott Petró Balázs és Medgyes Zoltán visszatért a Haladáshoz.

Próbajátékon vesz részt Varga Attila, a Sampdoria U21-es szlovák válogatott védője, aki legutóbb a másodosztályú Latinában játszott. Szintén próbajátékra érkezett egy húszéves ausztrál támadó, a szabadon igazolható George Howard, a 22 esztendős, legutóbb az osztrák harmadosztályú SV Austria Salzburgban szereplő középpályás, Tóth Benjamin, valamint az előző szezont Sopronban töltő 29 éves bal oldali védő, Németh Milán.

„Szűk egy hónap múlva kezdődik a bajnokság, úgyhogy a rávezető edzések helyett egyből belevágunk a kemény munkába – mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője a klub honlapjának. – A játékosok jó állapotban érkeztek vissza pihenőjükről, külön kértük őket, hogy az elmúlt héten már fokozatosabban terheljék magukat. Kevés időnk van, ezért idén nem utazunk ausztriai edzőtáborba, Szombathelyen is minden adott a színvonalas munkához. Napi két edzéssel az Illés Akadémián készülünk. Noha három játékost már igazoltunk, nem véletlenül szerepelnek próbajátékosok. Egy középpályást és egy befejező csatárt még mindenképpen szeretnénk szerződtetni. A mai edzésről az U21-es válogatott szereplése miatt pluszpihenőt kapó Polgár Kristóf, Tóth Máté és Rácz Barnabás hiányzott, ők csütörtökön csatlakoznak hozzánk. Rajtuk kívül az érettségiző fiatalok – például Kiss Tamás, Kiss Bence, Winkler András – is később kezdenek. Ausztrál támadónk, David Williams a nagy távolság miatt szintén csütörtökön érkezik. Rózsa Dániel pedig műtétje miatt kontrollon a fővárosban járt. Ami Iszlai Bencét illeti: itt van, de amíg a sorsa nem dőlt el, külön edz, Simon Ádám pedig hivatalos ügyeit intézte Székesfehérváron, ő ma ezért nem edzett.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL

Érkezők: Pinte Patrik (Slovan Bratislava – Szlovákia), Simon Ádám (Videoton), Tóth Dávid (Sopron)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők: Angyal Zsolt (ZTE), Leandro Martínez (olasz-argentin, MTK), Medgyes Zoltán (Dorog), Nagy Patrik (Sopron), Petró Balázs (Budaörs), Tóth Martin (Dorog), Török Milán (Szolnok, ?)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: George Howard (ausztrál, szabadon igazolható, legutóbb Melbourne City – Ausztrália),  Németh Milán (Sopron), Tóth Benjamin (SV Austria, Salzburg – Ausztria), Varga Attila (szlovákiai, Sampdoria – Olaszország)
Távozók: Ezequiel Calvente (spanyol, szabadon igazolható), Gajdos Zsolt (Nyíregyháza, szabadon igazolhatóként), Hidvégi Sándor (szabadon igazolható), Sjoerd Overgoor (holland, szabadon igazolható), Szasa Popin (szerb, szabadon igazolható),
Kölcsönbe távozók: Fehér Zoltán
(Soproni VSE), Garda Géza (Soproni VSE), Gyürki Gergő (Soproni VSE), Soós Bence (Soproni VSE), Szellák Soma (Soproni VSE)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Iszlai Bence (lejár a szerződése, DVSC, Újpest, Vasas) 

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.26 21:46:50

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Most minden bajnoki valakinek életbevágóan fontos, a legtöbbször mindkét félnek.

2018.05.24 22:04:43

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY

ALAPVONAL. Nebojsa Vignjevics szinte sportot űz abból, hogy teljesen zöldfülű vagy éppen máshol egyszer vagy többször »száműzött« játékosokból farag meghatározó futballistákat, adott esetben kulcsembereket.

2018.05.24 08:48:44

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

A Diósgyőr menesztett edzője szerint ahogyan a tulajdonos fogalmazott, becsületsértéssel ér fel.

2018.05.23 23:58:10

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A szerb mester szerint sokan megjátsszák, hogy Újpest-szurkolók. Pintér Attila a játékvezető értékelőinek üzent.

2018.05.23 19:30:38

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Vignjevics ismét sikerre vezette csapatát, pedig 1–0-ra még a Puskás Akadémia vezetett.

HIRDETÉS
HIRDETÉS