Gyász: hozzátartozója szobrot állítana Akeem Adamsnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.01. 17:33
Családja szeretné, ha szobrot állítanának Akeem Adamsnek szülőhelyén, Point Fortinban, így emlékezhetnének meg méltóképpen a Ferencváros minap elhunyt Trinidad és Tobagó-i labdarúgójáról.

George Dick, az elhunyt labdarúgó nagybátyja arról beszélt: Akeem Adams óriási népszerűségnek örvendett szülőhelyén, európai szerződését a helyiek úgy élték meg, mint egy valóságba átültetett tündérmesét. Dick ugyanakkor kárhoztatta a trinidadi hivatalos köröket, hogy Akeem szívinfarktusa után nem támogatták kellőképpen a családot:

„Hiába volt válogatott futballista, hiába képviselte a hazáját, senki, egyetlen miniszter sem érezte szükségét, hogy a család mellé álljon. A klubja (a Ferencváros) teremtette elő Akeem édesanyja és testvére budapesti útjának költségeit is. Ha valamiképpen szeretnék megőrizni az emlékét, a legjobb lenne, ha szobrot állítanának neki Point Fortinban.

Adams mindig is híres futballista szeretett volna lenni, álma megvalósításának mindent alárendelt: már odahaza is rengeteget edzette magát, futott, kerékpározott, magasra helyezte magának a lécet. A helybéliek csodálták az igyekezetét" – tette hozzá Akeem egyik korábbi csapattársa, Kevon Rouse.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik