Futsal NB I: harmadszor is legyőzte a Berettyót, bajnok a Haladás!

Vágólapra másolva!
2023.06.01. 21:37
null
Ezúttal simán legyőzte a Haladás a Berettyót, s megvédte bajnoki címét (Fotó: Cseh Gábor/Vas Népe)
A szombathelyi Haladás VSE simán, 7–1-re nyerte meg az MVFC Berettyóújfalu elleni bajnoki döntő harmadik felvonását, így sorozatban harmadik aranyérmét szerezte a férfi futsal NB I-ben.

 

A vasiak a döntő első felvonását, nagy csatában, hosszabbítás után nyerték meg 5–4-re Szombathelyen, majd a berettyóújfalui visszavágó még ennél is kiélezettebb küzdelmet hozott, hiszen a Haladás csak szétlövéssel tudott nyerni.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó döntőt így hazai pályán zárhatták le a szombathelyiek, de a találkozó eleje az első két meccshez hasonló küzdelmet hozott. Aztán közel tíz perc elteltével megszerezte a vezetést a szombathelyi csapat, amely egy gyors, de kijátszott akció végén Rutai Balázs góljával került előnybe.

A térfélcsere után néhány perc alatt lezárta a lényegi kérdéseket a Haladás, hiszen előbb Sipos Gergő, majd Hajmási Milán is bevette az öt a négy elleni játékkal operáló vendégek üresen tátongó kapuját.

A Berettyó ugyan egy Nagy Imrén megpattant lövéssel szépített, de a házigazda a hajrában sem vett vissza, 7–1-es győzelemmel zárta le a finálét és nyerte meg sorozatban harmadszor az NB I-et.

FUTSAL NB I
DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS

Haladás VSE–Mezei-Vill FC-Berettyóújfalu 7–1 (Rutai 10., Sipos G. 22., 24., Hajmási 25., Longo 35., Vas Á. 35., Knizs 37., ill. Nagy I. 32.)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó döntő végeredménye: 3–0 a Haladás javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik