nemzetisport.hu 2016.02.20 11:16 Frissítve: 2016.02.20 12:21

Futsal MK: Dróth nélküli ETO, korábbi edzője ellen az FTC

A futsal Magyar Kupa négyes döntőjének hétvégéjén szombaton az elődöntőket rendezik meg. A férfiaknál az egyik ágon sokan előrehozott finálénak tartják a címvédő Rába ETO és az MVFC-Berettyóújfalu összecsapását, a másikon pedig a másodosztályú Fradi meglepné az NB I egyik élcsapatát, a Dunaferrt.

 

A Fradi az NB II-ből kiemelkedik, most pedig a Magyar Kupában is bizonyítana (Fotó: Németh B. Andrea)

RÁBA ETO–MVFC BERETTYÓÚJFALU

A címvédő Rába ETO-nál egy nagy hiányzó biztosan lesz, a Kajrat Almatihoz szerződő Dróth Zoltán nélkül veszik fel a küzdelmet a győriek a Berettyóújfaluval. Az MVFC ugyanakkor teljes kerettel vághat neki a négyes döntőnek, miután az Eb-ről műtéte miatt lemaradó Komáromi Péter visszatért és bevethető.

„Mindenki azt mondja, hogy előrehozott döntő a miénk, de ezzel nem értek egyet, mert az újvárosiak legyőztek minket a bajnokságban – mondta Lódi Tamás, az ETO futsalosa a futsalhungary.hu-nak. – A Berettyóújfaluval mindig jó meccset játszottunk az elmúlt években. A legutóbbiakból mi jöttünk ki győztesen, de ez nem jelent semmit. Kiválóan ismerjük egymást, így sok újat nem tudunk egymásnak mutatni.”

„Nem gondolom egyáltalán, hogy esélyesek vagyunk, hiszen a Győr kiváló csapat – így Turzó József, az MVFC edzője. – Felkészültünk, rengeteg taktikai feladaton és videózáson vagyunk túl, igaz, ezt a gyakorlatban kell hasznosítani. Hogy mennyire sikerül, mindig kérdéses. Nem foglalkozom igazán a Győrrel, a taktikájuk ki van elemezve, de azt hiszem fontosabb, hogy önmagunkra figyeljünk, és egy tökéletes mérkőzést produkáljunk, csak így lehet esélyünk.”

DUNAFERR DF RENALPIN–FRADI FUTSAL

A másik ágon szerepel az egyetlen másodosztályú csapat, a Ferencváros. A zöld-fehéreknek az előző években egyszer sem sikerült a feljutás, ám most bíznak benne, hogy másképp lesz. Jó előjel számukra, hogy a kupában bejutottak a legjobb négy közé, és ezt a hétvégét sem esélytelenül várják. 

A keret nagy része szerepelt az U21-es válogatottban, de Karacs Dániel és Andorka Kristóf személyében felnőttválogatottjuk is van. Hogy az összecsapás végén ne a Fradi örüljön, arról a csapat korábbi edzője, Fehér Zsolt igyekszik tenni, akinek azonban azzal is meg kell küzdenie, hogy sok hiányzója van. Többen sérüléssel küzdenek és van, akit a nagypályás klubja nem enged el.

„Nem hinném, hogy ennek a mérkőzésnek az esélyeit meg lehet mondani százalékos arányban. Egy biztos, mi játsszuk a mi futsalunkat! – mondta Fehér. – Az már árulkodó jel lehet, hogy papíron a leggyengébb csapatnak titulálnak minket a Ferencvárosnál. A rutin, illetve a helyzetkihasználás dönt majd. Ha jó arányban használjuk ki a helyzeteinket, bekerülhetünk a vasárnapi döntőbe, ha nem, akkor a Fradi előtt is van adva a lehetőség.”

„Ahogy közeledik a találkozó, úgy vannak a játékosok is egyre felfokozottabb hangulatban – így Sivák Péter, a Fradi játékos-edzője. – Nagyon szeretnénk bizonyítani, hogy helyünk van a legjobb négyben. Több helyen elmondtuk, nagy dolog, hogy egyáltalán itt lehetünk, de ahogy a mondás is tartja, evés közben jön meg az étvágy. Maximálisan felkészültünk a találkozóra, ahol sok múlik a pillanatnyi formán. Amennyiben a szebbik arcunkat mutatjuk, lehet sanszunk az esélyesebb Újváros ellen.”

Szombaton a DIGI Sport 3 a Rába-ETO–Berettyóújfalu elődöntőt élőben, míg a Dunaújváros–FTC mérkőzést felvételről sugározza. A vasárnapi férfidöntőt a DIGI Sport 2 élőben közvetíti, míg a női finálé felvételről lesz megtekinthető.

A hétvége programja:
2016. február 20-án (szombat)
Női futsal Magyar Kupa-elődöntő
10.30: ÁRKÁD ETO–ASTRA-E'LIOS KKFHÁZI BULLS
13.00: HAJDÚBÖSZÖRMÉNYI TE–BRAND MISSION-U-LIGHT

Férfi futsal Magyar Kupa-elődöntő
15.30: RÁBA ETO–MVFC BERETTYÓÚJFALU (tv: Digi Sport 3)
18.00: DUNAFERR DF RENALPIN–FRADI FUTSAL (tv: Digi Sport 3 23.10 felvételről)

2016. február 21. (vasárnap)
11.30: Gálamérkőzés a színészválogatott részvételével
13.30: Női Futsal Magyar Kupa-döntő (tv: Digi Sport 2 23:05 felvételről)
16.15: Férfi Futsal Magyar Kupa-döntő (tv: Digi Sport 2) – élőben az NSO-n!

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.02.20 20:40:23

Labdarúgó NB I P. K.

NB I-ES TAVASZVÁRÓ II. Itt a felcsúti világválogatott! Pakson továbbra is a magyar játékosokra szavaznak.

2018.02.20 22:08:10

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Azért pedig ne kelljen már elnézést kérni – pontosabban a tényektől elvonatkoztatni –, ha egyes történések kapcsán bele-belebotlunk a honi futball történetének legsötétebb fejezeteibe, s ennek kapcsán megírjuk valakiről az igazat.

2018.02.20 17:55:09

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Debrecen otthon kapott ki, s került nehéz helyzetbe • Az Újpest és a Paks meccse elmaradt.

2018.02.19 23:18:11

Labdarúgó NB I P. K.

NB I-ES TAVASZVÁRÓ I. Ez az igazi Haladás? 11 mérkőzés óta veretlen a Hipp-csapat.

2018.02.18 23:16:53

Labdarúgó NB I DLUSZTUS IMRE

ALAPVONAL. A grund attól attól volt igazán hatékony, hogy az önfeledten, szeretetből játszó, így speciális játékintelligenciát és kiváló erőnlétet szerző gyerekek mellett, mögött állt egy mester, egy édesapa, aki tudott futballozni, netán maga is edző volt.