Futsal: eldőlt, ki veszi át a Ferencváros irányítását

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.13. 19:05
A Ferencváros NB I-es tagságát megőrző futsalcsapata a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy Safar Tony veszi át az együttes irányítását. A 32 esztendős sportember az elmúlt fél évben még a pályán segítette az FTC-t, de most sem vonul vissza, játékos-edzőként folytatja a pályafutását.

A Fradi futsalcsapatát az előző szezon hajrájában Felipe Matos irányította, aki hét meccsből hatot megnyert az együttessel, a nyáron azonban távozott a zöld-fehérektől. A brazil szakember a labdarúgó NB II-ben szereplő ZTE-nél folytatja a munkát Zoran Szpisljak segítőjeként.hét meccsből hatot megnyert az együttessel, a nyáron azonban távozott a zöld-fehérektől. A brazil szakember a labdarúgó NB II-ben szereplő ZTE-nél folytatja a munkát Zoran Szpisljak segítőjeként.

A magyar állampolgárságú, de román válogatott Safar Tony 2007-ben kezdett Magyarországon futsalozni. Első együttese az MVFC-Berettyóújfalu volt, amellyel kétszer bajnoki címet, kétszer Magyar Kupát és szintén kétszer Szuperkupát nyert. Ezt követően játszott az Aramisban, Dunakeszin és Dunaújvárosban, míg korábban légióskodott Spanyolországban, Máltán, Szlovákiában és Angliában is.

Safar az elmúlt években már edzett csapatokat, ám főként az utánpótlásban dolgozott, a Fradi lesz az első felnőttgárdája. Köztudott róla, hogy rendkívül jó kapcsolatot ápol Sito Rivera szövetségi kapitánnyal, akivel rendszeresen tart szakmai egyeztetéseket.

A legutóbbi szezonban 16 NB I-es mérkőzésen nyolc gólt szerző Safar nem vonult vissza a futsaltól, a jövőben játékos-edzőként segíti a Ferencvárost.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik