Futsal: a Fradié a bajnoki cím, de a feljutás még nincs meg

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.30. 08:11
null
Bajnok lett a Ferencváros futsalcsapata (Fotó: <a href="https://www.fradi.hu/" target="_blank">fradi.hu</a>)
Keleten a Ferencváros, Nyugaton az ETO SZC biztosította be bajnoki címét a futsal NB II-ben. A két együttes egymással csap össze az első osztályba való feljutásért.

 

Mint ismert, a Fradi az előző idényben kiesett az NB I-ből, mivel a júniusi osztályozón kettős vereséget szenvedett a Rubeola Csömörtől. Felipe Matos vezetőedző együttese az NB II Keleti csoportjában három fordulóval a rájátszás vége előtt behozhatatlan előnyre tett szert, így aranyérmes lett.

Az elmúlt évek legsikeresebb magyar futsalklubjának számító Rába ETO tavaly nyáron jelentette be, hogy feloszlik, s nem indul az élvonalban, valamint a Bajnokok Ligájában sem. A győri alakulat ETO SZC néven a másodosztályban szerepel, s négy fordulóval a bajnokság vége előtt bebiztosította bajnoki címét.

Az ETO és a Fradi oda-visszavágós párharcot vív majd egymással. A párharc győztese feljut az élvonalba, a vesztese osztályozót játszik az NB I 9. helyezettjével.

FUTSAL NB II
KELETI CSOPORT
Rájátszás, 7. forduló:

A felsőház állása: 1. FTC (26 pont), 2. Kecskeméti FC (16), 3. Csenger (12), 4. Újpest FC-220 Volt (11), 5. Kartal (8), 6. Gyöngyös (7)
NYUGATI CSOPORT
Rájátszás, 7. forduló:
A felsőház állása: 1. ETO SZC (28 pont),
2. PTE PEAC (16), 3. Maglódi TC (12), 4. PAFC (12), 5. TFSE (10), 6. Airnergy (6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik