Futball: Nem fényezem magam, de minden engem igazol – Stadler

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.20. 07:41
A korábbi NB I-es klubtulajdonos, Stadler József nemrég jelentette be a Facebookon, hogy a Stadler Alapítvány visszavásárolta az akasztói stadiont. A Digi Sport Reggeli Start című műsorában viszont már arról beszélt a többszörösen elítélt, börtönviselt vállalkozó, hogy a végleges adásvételhez még hiányzik úgy ötvenmillió forint. De természetesen már megvannak a tervei a jövőre nézve. Az interjúból a múltidézés sem hiányozhatott.

„Azokat kellene megkérdezni, akik ide juttattak – kezdte a Digi Sportban a múltat firtató kérdésre Stadler József, az 1990-es években az NB I-ben szereplő, azóta már megszűnt akasztói Stadler FC alapítója (1994 és 1998 között négy szezont húzott le a klub az élvonalban). – Amiket én mondtam, az a valóság, azok ma is ülnek. Amikor én elkezdtem, az NB I-ből két éven belül kijutottunk volna a nemzetközi porondra."

A vállalkozó szerint sok támadás érte a légiósok szerepeltetése miatt, pedig ő már akkor megmondta, az MLSZ illetékes bizottságában is, hogy lesz olyan idő, amikor csak külföldi játékos szerepel egy csapatban.

„Már akkor megmondtam” – hangsúlyozta többször is, hozzátéve, hogy már akkor elkezdték lenyomni őt, pedig Oroszországból, illetve a volt FÁK-országokból hozott volna külföldieket, akikkel a nemzetközi kupaindulást is kiharcolta volna az akasztói csapat.

Arra a konkrét kérdésre azonban nem válaszolt Stadler József, hogy annak idején mennyi pénzből építette az akasztói stadiont.

„Nem volt kevés. Vettem két homokbányát, onnan lett összehordva a homok. Társadalmi munkában épült. Nem tudnám megmondani, mennyi volt, de nem volt olcsó. Megelőztem a koromat. Én a saját pénzemből építettem. Abban az időben ötvenezer embernek adtam munkalehetőséget. Nem akarom fényezni magam, de minden engem igazol” – fogalmazott Stadler, aki ezúttal is tagadta, hogy akár egyetlen forintot is csalás útján szerzett volna.

Aztán szóba került a nemrég tett bejelentése, miszerint visszavásárolta a stadiont. ennek kapcsán elmondta, a Stadler Alapítvány a tulajdonos – igaz, ez még nem tekinthető hivatalosnak, mert bár a papírok elő vannak készítve, még hiányzik úgy ötvenmillió forint a vételárhoz...

Tervei ettől függetlenül természetesen már vannak a stadionnal az egykori juhásznak:

„Munkahelyeket akarok teremteni: rendezvények, falusi turizmus, biznisz klub.” Állítja, a stadion régen is nyereséget termelt: „Volt bár, szálloda, sportrendezvények meg minden.”

A végére sok mindenről beszélt Stadler József, nem mindig feltétlenül az adott kérdésre válaszolt, de hangzatos kijelentésekben nem volt hiány:

„Soha nem akartam csalni, nem mondtam soha, hogy csaljunk el egy forintot is.”

„Holnap elmegyek a másik tévébe, ott is tudok újat mondani, mindennap tudok újat mondani."

„A futball lett a vesztem. Minden oda nyúlik vissza. A mai körülmények között sokkal könnyebb lenne, nem kerülnék börtönbe.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik