FTC: Varga az alapvonalnál bemelegítő cserejátékostól kapott segítséget

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2017.09.25. 08:08
null
Varga Roland így ünnepelte a DVTK elleni gólját (Fotó: Földi Imre)
Mint ismeretes, Varga Roland a DVTK ellen éles szögből elvégzett szabadrúgásból csavart a kapuba a labdarúgó NB I 10. fordulójában, a Ferencváros szélsője a Nemzeti Sportnak elárulta, az egyik bemelegítő cserejátékostól kapott tanácsot a gól előtt.

Az ötödik fordulóban, a Paks elleni hazai meccsen már megpróbálta. A Ferencváros akkor is gól nélküli állásnál jutott szabadrúgáshoz a tizenhatos bal szélénél, az alapvonal közeléből, akárcsak a legutóbbi, Diósgyőr elleni bajnokin. Az éles szögből vélhetően a paksi Molnár Péter és a miskolci Ivan Rados is beadásra számított, ám Varga Roland mindkét esetben nagy erővel a rövid felső sarkot vette célba. A megoldás mindkét kapust meglepte, ám Molnár Péter látványos vetődéssel védett, Rados kezéről viszont a jobb felső sarokba pattant a labda. A miskolci játékos bizonytalansága persze semmit sem von le a Fradi szélsőjének érdemeiből, aki a 11. gólját szerezte a bajnokságban.

„Már a szabadrúgás megítélése után arra gondoltam, hogy kapura lövöm a labdát – idézte fel a gól előtti pillanatokat a 27 esztendős labdarúgó. – De mivel csapattársam, Leandro éppen ott melegített az alapvonalnál, az ő véleményét is kikértem. Amikor megkérdeztem, hogy szerinte lőjek-e kapura, igennel felelt, azt mondta, nyugodtan próbáljam meg. A megerősítés után kapura is csavartam a labdát, szerencsére gól lett belőle. Abból a szögből nehéz igazán veszélyesen középre kanyarítani, ezzel együtt szerintem Ivan Radost valamelyest meglepte a megoldás, talán ezért nem védett. Nem tudom, meddig tolhatom ki a mostani formám, remélem, minél tovább. Ennél azonban fontosabb, hogy megint nyertünk, a Vasas és a Honvéd után ezúttal is erős csapatot győztünk le.”

Varga Roland gólja a DVTK ellen:

A váratlan megoldásra nagy szüksége volt a hazai csapatnak, addig ugyanis nemigen talált fogást a szervezetten, s kellő agresszivitással futballozó miskolciakon. A vezető gól megszerzése után Dibusz Dénes védései is kellettek az előny megőrzéséhez, ám Sztefan Szpirovszki gólja után már nem volt kérdés, melyik csapat szerzi meg a három pontot.

„Az első félidőben többnyire adok-kapok volt a mérkőzésen, a folytatásban aztán elkezdtünk futballozni – folytatta Varga Roland. – A szünetben összeszedtük magunkat, jobb teljesítményt nyújtottunk, ennek köszönhetően nyertünk. Nem kezdtük jól a bajnokságot, de idővel rendeztük a sorokat, és bár továbbra is vannak sérültjeink, néhány játékosunk, akire eleinte nem számíthattunk, már visszatért a keretbe. Ha beépítjük az új szerzeményeket is, még erősebbek lehetünk. A héten azért dolgozunk, hogy a Balmazújváros elleni meccset is megnyerjük, a válogatott mérkőzés miatti szünetben pedig értékelhetjük az eddigi szereplésünket.”

NB I, 2017–2018, 10. FORDULÓ
SZEPTEMBER 23., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Vasas FC–Haladás 0–0-nál félbeszakadt
Budapest, Szusza Ferenc StadionVad II István
Ferencváros–Diósgyőri VTK 2–0
Budapest, Groupama ArénaSzabó Zsolt
Paksi FC–Balmazújváros 1–0
Paks, Városi Stadion
Karakó Ferenc
Debreceni VSC–Puskás Akadémia 3–0
Debrecen, Nagyerdei StadionErdős József
Mezőkövesd–Újpest FC 2–4Mezőkövesd, Városi Stadion
Solymosi Péter
Videoton FC–Bp. Honvéd 1–1Felcsút, Pancho Aréna
Bognár Tamás
TABELLA • NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik