FTC: Van, aki tudja, van, aki sejti, hogy megy - Orosz Pál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.01. 20:38
A következő idényben bajnok és Európa-liga-csoportkörös szeretne lenne a Ferencváros, amely ezért lehet, hogy lemond az MLSZ által folyósított úgynevezett szerencsejáték-pénzekről – többek között erről is beszélt Orosz Pál, az FTC Labdarúgó zrt. vezérigazgatója, az NB I-es bizottság elnöke a magyarlelato.com-nak.

AZ ERŐSÍTÉSI TERVEKRŐL
„Távozni fognak a lejáró szerződésű játékosok közül, valamint olyanok is, akik nem váltották be a hozzájuk fűzött reményt. Erősebb keretünk lesz, kimondott célunk a bajnokság megnyerése és az Európa-liga-csoportkör. ... (A távozókról) konkrétumokat addig nem szeretnék mondani, amíg még van hátra mérkőzés. Nyilván néhány játékos már tudja, mások sejtik, de nyilvánosságra csak a szezon után hozzuk ezeket a dolgokat.”AZ ERŐSÍTÉSI TERVEKRŐL
„Távozni fognak a lejáró szerződésű játékosok közül, valamint olyanok is, akik nem váltották be a hozzájuk fűzött reményt. Erősebb keretünk lesz, kimondott célunk a bajnokság megnyerése és az Európa-liga-csoportkör. ... (A távozókról) konkrétumokat addig nem szeretnék mondani, amíg még van hátra mérkőzés. Nyilván néhány játékos már tudja, mások sejtik, de nyilvánosságra csak a szezon után hozzuk ezeket a dolgokat.”

AZ EURÓPA-LIGÁRÓL
„Lássuk be: nagyon nagy szerencse kéne ahhoz, hogy bekerüljünk a csoportkörbe. Ehhez négy fordulót kéne menni, melyekből az utolsóban már Bundesliga- vagy Premier League-csapatokkal is találkozhatunk. Természetesen úgy indulunk neki a sorozatnak, hogy a lehető legtovább szeretnénk eljutni.”

A KLUB KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL
„Az MLSZ-pénzekkel nagyobb költségvetésünk lehet. A tévés, illetve az esetleges szerencsejáték pénzekből nagyobb összegeket kaphatunk. A tíz fő/keretben limitált külföldiek számának biztosan meg fogunk felelni. Azt, hogy minden esetben megfelelünk-e annak, hogy csak öt lépjen közülük pályára, azt nem tudom garantálni. (Az MLSZ ezzel kapcsolatos új premizálási rendszeréről itt olvashat – A szerk.) Ahhoz, hogy igazán komoly pénzekhez jusson a csapat, az kell, hogy bekerüljünk az El-csoportkörbe. Itt, mint ahogy az előbb említettem, már milliárdos összegekről beszélhetünk forintban kifejezve... Magyarországról egy stabil Európa-ligás csapatnak úgy 5 milliárdos költségvetésre lenne szüksége.”

AZ NB I LÉTSZÁMÁNAK CSÖKKENTÉSÉRŐL
„Az, hogy egy Magyarország méretű ország egy ekkora NB I-et eltartson, az fikció. Sajnos reálisnak érzem a 12 csapatot. Annak örülnék, ha húszcsapatos, nagyon erős bajnokságunk lenne, stabil anyagi háttérrel, de sajnos nem ez a realitás.”

AZ ULTRÁKKAL VALÓ HADAKOZÁSRÓL
„A vénaszkenner kiverte a biztosítékot egyes szimpatizánsoknál. A klub álláspontja az, hogy ez egy kreált feszültség, ugyanis 64 ezer körül van a szkennelt szurkolóink száma, akik közül senkit nem ért atrocitás a szkennelés miatt. Ez egy azonosító mód, semmi egyéb... Természetesen hiányoznak a kint lévők. Mindenki azt mondja, hogy ők ki vannak tiltva. Ez nem igaz. Összesen 15 ember került kitiltásra a négy és fél év alatt, a többiek csatlakoznak hozzájuk emocionális alapon, amivel semmi baj nincs, de aki gondolja, az nyugodtan bejöhet. Meg kell szokni, hogy a stadionokban is vannak szabályok. Volt idő, amikor nem voltak, most már vannak.”

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik