FTC-Újpest: Kabát elárulta, melyik volt a kedvenc derbije

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.11. 09:44
A Videoton elleni Magyar Kupa-elődöntőn újra a kispadon ülhetett Kabát Péter. Már ez is nagy öröm volt az egy hónapja sérült újpesti csatárnak, aki a hétvégi, Ferencváros elleni mérkőzés előtt elárulta, melyik derbire gondol vissza a legszívesebben.

„Igen, szerencsére ott lehettem a kispadon a Videoton ellen, s bár nem léptem pályára, boldog voltam, hogy újra a csapattal lehettem – mondta Kabát Péter, aki a március 8-i, DVSC-Teva elleni meccsen (0–0) szenvedett térdszalaghúzódást, és azóta először lehetett ott a keretben a székesfehérváriak elleni Magyar Kupa-elődöntő szerdai, első felvonásán (0–1). – Sok szenvedés, gyógytorna, ultrahangos, lézeres, mágneses kezelés árán jutottam el idáig, de nem lehetett felhőtlen a boldogságom, hiszen kikaptunk. Persze nem adjuk fel, kiharcolhatjuk a döntőbe jutást, amelyben valószínűleg a Ferencváros lesz az ellenfelünk.”

És ha már a Fradi… Vasárnap délután játsszák a derbit az Üllői úton, Kabát Péter szép emlékeket őriz a zöld-fehérek elleni mérkőzésekről.

„A legszívesebben az öt évvel ezelőtti meccset idézem fel, mert akkor a gólommal nyertünk egy nullára idegenben. Érdekes, hogy kapusunk, Balajcza Szabolcs is ezt a derbit tartja a legkedvesebb találkozónak pályafutásából. Abban a szezonban odahaza is nyertünk, a Megyeri úron kettő egyre vertük meg a Fradit, ráadásul hátrányból felállva! Erről is szívesen beszélek, hiszen nekem sikerült egyenlítenem. Vasárnap is jó meccset várok, a derbin sosem számít, melyik csapat hogyan áll a tabellán, de azért most jó lenne újra győzelemnek örülni!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik