FTC–Újpest: „El kell csendesítened az elmédet”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.10. 20:21
Bojan Szankovics, az Újpest labdarúgócsapatának montenegrói középpályása tudja, milyen lelkiállapotban kell pályára lépni egy olyan mérkőzésen, mint a Ferencváros–Újpest derbi.

„Ez a magyar labdarúgás, a bajnokság legfontosabb és legnagyobb mérkőzése, a derbi – idézi az ujpestfc.hu Bojan Szankovicsot. – Itt tényleg megtelik a stadion, üvölt a közönség, zeng a lelátó. Szeretem ezt a hangulatot, nagyon motivál és persze nem mindennap tapasztalja meg az ember. Azért edzel minden nap, hogy egyszer eljuss a derbire. Amikor ott vagy, akkor viszont el kell csendesítened az elmédet. Nem szabad, hogy a nyomás, az elvárások, a körülmények befolyásoljanak. Én is ezt teszem, kiengedem a gőzt, megnyugtatom magamat és a környezetemet, mert ez az első lépés a sikerhez. Na és persze a győzelembe vetett hit. Nem foglalkozom azzal, mi fog történni vagy hogy egyáltalán mi történhet. Csak a pillanatra figyelek, igyekszem nyugodt és kiegyensúlyozott maradni. Nehéz, de nagyon fontos. Ha sikerül, jobban is tudok játszani, hiszen csak a mérkőzésre figyelek.”

A Ferencváros–Újpest mérkőzés szombaton 19.30-kor kezdődik.
Bojan Szankovicsot. – Itt tényleg megtelik a stadion, üvölt a közönség, zeng a lelátó. Szeretem ezt a hangulatot, nagyon motivál és persze nem mindennap tapasztalja meg az ember. Azért edzel minden nap, hogy egyszer eljuss a derbire. Amikor ott vagy, akkor viszont el kell csendesítened az elmédet. Nem szabad, hogy a nyomás, az elvárások, a körülmények befolyásoljanak. Én is ezt teszem, kiengedem a gőzt, megnyugtatom magamat és a környezetemet, mert ez az első lépés a sikerhez. Na és persze a győzelembe vetett hit. Nem foglalkozom azzal, mi fog történni vagy hogy egyáltalán mi történhet. Csak a pillanatra figyelek, igyekszem nyugodt és kiegyensúlyozott maradni. Nehéz, de nagyon fontos. Ha sikerül, jobban is tudok játszani, hiszen csak a mérkőzésre figyelek.”

A Ferencváros–Újpest mérkőzés szombaton 19.30-kor kezdődik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik