FTC: rutinos balbekk érkezett 140 Bundesliga-meccsel

Vágólapra másolva!
2012.11.08. 19:32
null
Böniget (balra) rendkívüli küzdőszelleme miatt nagyon kedvelték a Bochum és a Duisburg drukkerei (Fotó: Imago)
A Ferencváros labdarúgócsapata a nyárig szóló s egy évvel meghosszabbítható szerződést kötött a rutinos német balhátvéddel, Philipp Böniggel.

 

„Az FTC azzal keresett meg minket, hogy bal oldali védőt szeretne szerződtetni. Bönig két hétig a csapattal készült, Ricardo Moniz felmérte a képességeit, és javasolta szerződtetését” – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak Georgi Attila menedzser, a Sports Entertainment Group menedzseriroda magyarországi képviselője.

Bönig a nyáron a Duisburggal készült együtt, de az instabil pénzügyi helyzetű „zebrák” anyagi okokból nem szerződtették. A védő ezt követően a német profi labdarúgó-szakszervezetnek köszönhetően edzésben maradt, hisz együtt tréningezhetett a klub nélküli futballisták listájára felkerült játékosokkal.

Az 1980-as születésű védő a Bayern Münchenben nevelkedett, de az első csapatban nem jutott lehetőséghez. Innen a Duisburgba, majd a Bochumba szerződött, 140 német élvonalbeli és 96 német másodosztályú bajnokin lépett pályára. Érdekesség, hogy Bönig egyszer sem talált be 140 Bundesliga-meccsén – ebben a kategóriában a német élvonal top ötjébe tartozik (természetesen csak a mezőnyjátékosokat nyilván tartván). A kategória rekordtartója egyébként a jelenleg is aktív játékosok közül Markus Schuler, az abszolút csúcstartó pedig Dietmar Schwager, akinek 267 meccset kellett várnia. Bönignek persze nem is a gólszerzés az elsődleges feladata: a rendkívüli küzdőszellemű, szívós védő közönségkedvenc volt Duisburgban és Bochumban is, a VfL drukkerei transzparenssel köszönték meg a klubnak tett szolgálatait.

ÁTIGAZOLÁSOK – FERENCVÁROS
Érkezők: Alekszandar Alempijevics (szerb, Kecskeméti TE), Muhamed Besic (bosnyák-német, Hamburg – Németország), Böde Dániel (MVM Paks), Bölcsföldi Viktor (Szigetszentmiklósi TK – lejárt a kölcsönszerződése), Philipp Bönig (német, szabadon igazolható – legutóbb Bochum, német), Vladan Csukics (szerb, Kecskeméti TE), Gyömbér Gábor (Lombard Pápa TFC), Andrei Ionescu (román, Antwerp – Belgium, szabadon igazolható), Julian Jenner (holland, szabadon igazolható – legutóbb Vitesse, holland), Máté János (Videoton II), Menyhárt Attila (REAC), Mester Tamás (Budaörs –lejárt a kölcsönszerződése), Nehéz Máté (MTK Budapest, utánpótlás), Orosz Márk (Szeged 2011), Simita Gergő (Csorna), Milan Perics (Videoton)
Távozik/távozhat: Liban Abdi (szomáliai-norvég, Olhanense – Portugália), Balog Zoltán (Gyirmót FC), Fülöp Noel (Siófok), Junior (brazil, AZAL – Azerbajdzsán), Kulcsár Dávid (MVM Paks), Lisztes Krisztián (Szeged 2011), Maróti Béla (Lombard Pápa TFC), Mester Tamás (FC Glifada – Görögország), Héctor Morales (argentin, Estudiantes – Argentína, lejárt a kölcsönszerződése), Oláh Lóránt (Kaposvári Rákóczi – lejárt a kölcsönszerződése), Pölöskey Péter (Debreceni VSC-Teva), Rósa Dénes (?), Marko Simic (horvát, ?), Varga Bence (Szeged 2011), Végh Zoltán (visszavonul), Zsivoczky Norbert (Szigetszentmiklósi TK – kölcsönben)
Kiszemeltek:
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik