FTC: Remekül beilleszkedtek az új igazolások - Thomas Doll

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.27. 12:26
Thomas Doll, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros vezetőedzője a téli felkészülésről és a tavaszi szezonról is megfogalmazta véleményét, míg Gera Zoltán elmondta, nem emlékszik a 13 évvel ezelőtti, Dunaferr elleni találkozóra.

„A felkészülési időszak során tét nélkül játszottunk, most pedig szeretnénk elkezdeni a pontok gyűjtését – mondta Doll a dpase.hu-nak. – Az nagyon fontos, hogy sikeres felkészülési időszakon vagyunk túl, és abban biztos vagyok, hogy ezt a formát át tudjuk menteni a bajnoki kezdetre is. Mentálisan is elvárható most már a teljes koncentráció a csapattól, hisz mindenki tudja, hogy csapaton belül mi a feladata.”Doll a dpase.hu-nak. – Az nagyon fontos, hogy sikeres felkészülési időszakon vagyunk túl, és abban biztos vagyok, hogy ezt a formát át tudjuk menteni a bajnoki kezdetre is. Mentálisan is elvárható most már a teljes koncentráció a csapattól, hisz mindenki tudja, hogy csapaton belül mi a feladata.”

„November végén, decemberben az utolsó meccseinken már láttam biztató játékot, és erre lehet és kell is építeni. Mindemellett azóta túl vagyunk egy jól sikerült felkészülésen, és a három újonnan érkezett játékos is remekül beilleszkedett a csapatba. Sokkal kompaktabbnak érzem a gárdát, sokkal inkább működünk már igazi csapatként pályán és pályán kívül is. Mindenki nagyon várja a bajnoki szezon kezdetét.”

„Nagyon fontos, miként kezdjük a tavaszi szezont. Nem mindegy, hogy rögtön el tudjuk-e kapni a fonalat, és felvenni a jó ritmust, amely győzelemmel párosul. A Dunaújváros a bennmaradásért küzd, tehát nem szabad félvállról vennünk a meccset és az ellenfelet sem. Egy biztos, mindent megteszünk a három pontért.”

A legutóbbi, 2002-es Dunaújváros (akkor Dunaferr)–Ferencváros mérkőzésen pályára lépők közül csak Gera Zoltán játszhat szombaton is.

„Megmondom őszintén nem igazán emlékszem erre a találkozóra – mondta Gera. – Nem szereztem gólt és nem is nyertünk, így nem az a klasszikus meccs, ami annyira megmarad az ember emlékezetében.”

„Nagyon jó felkészülésen vagyunk túl, de nyilván csak erre nem lehet építeni, azt szeretnénk, ha sikerülne ezt a jó formát átmenteni a bajnoki szezon kezdetére is. Egyáltalán nem mindegy, hogyan kezdjük a tavaszi sorozatot, hiszen egy jó mérkőzés és győzelem lendületet adhat a jövőre nézve is. A fő célunk az, hogy tavasszal mindenképp jobb formát mutassunk, mint ősszel.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik