FTC: rekordméretű sasszobor vigyáz majd az új stadionra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.12. 14:44
null
Az új stadion új szobrot kap (Fotó: <a href="http://www.fradi.hu/" target="_blank">fradi.hu</a>)
Nemcsak az Albert Flóriánról készült, illetve a Springer-szobor díszíti majd az NB I-ben szereplő Ferencváros hamarosan elkészülő stadionját. Az új létesítmény előtt egy nyolc méter magas sasszobrot állítanak fel.
„Mint azt már tudni lehet, akárcsak a korábbi, Üllői úti pályánál, természetesen új létesítményünknél is megtalálható lesz a Springer-szobor. Ezen kívül klubunk egyetlen aranylabdás futballistájáról, az Albert Flóriánról készített alkotás is helyet kap stadionunknál. Emellett egy harmadik, egészen monumentális, klubunk kabalaállatáról, a címerünkben 1926 óta szereplő sasról megmintázott szobor is megtalálható lesz új arénánk közvetlen közelében” – olvasható a fradi.hu-n.

A zöld-fehérek beszámolója szerint Szőke Gábor alkotása 8 méter magas, 8 méter hosszú lesz 16 méter szárnyfesztávval. A rozsdamentes acélból és lemezekből készülő szobor 15 tonna lesz, s két hónap alatt készül el.

„Nem csupán a látogatókra, de hazai sportolóink teljesítményére is hatást gyakorolhat az akaraterőt és szabadságot szimbolizáló sasszobor. Remélem, büszkeséggel tölti majd el őket, hogy ilyen színvonalú stadionban és környezetben játszhatnak a sas vigyázó tekintete alatt. Az Üllői út teljes látképét átalakító sas és a stadion hatással lehet a hazai turizmusra is. A Magyarországra érkező látogatók a város első nevezetességeként az új FTC-stadiont és a sasszobrot fogják észrevenni. A rekordméretű szobor Budapest jelképévé is válhat. Örülnék, ha a sast körülölelő tér több generáció számára nyújtana találkozási pontot, kikapcsolódást és családi programlehetőségeket” – véli az alkotóművész, Szőke Gábor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik