FTC: pert nyertek, 91 millió forint folyik be a kasszába

Vágólapra másolva!
2013.12.12. 12:05
null
Kovácsik Ádám a Reggina mezében
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros hivatalos honlapján, a fradi.hu-n közölte: pert nyert a klub a Reggina ellen a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) a Regginával szemben, így az olasz egylet 300 ezer eurót (91 millió forintot) fizet a fővárosi csapatnak.

 

 

„Pert nyert az FTC a Reggina Calcio ellen a svájci, lausanne-i székhelyű nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) előtt.

A tárgyaláson – melyen dr. Berzeviczi Attila, a Zrt igazgatósága elnöke, egyben jogi képviselője, továbbá Orosz Pál, a Zrt vezérigazgatója képviselte klubunkat – hozott ítélet szerint az olasz klub köteles több mint 300 000 euró összeget a Ferencvárosi Torna Club részére megfizetni egy korábbi átigazolás kapcsán” – olvasható a Fradi közleményében.

A korábbi átigazolási ügy nem más, mint Kovácsik Ádám Olaszországba szerződése. A 22 éves kapus a Ferencvárosban nevelkedett (2002 és 2007 között volt a zöld-fehérek játékosa), majd 2007-ben az olasz másodosztályú Regginához igazolt (jelenleg a Carpinál szerepel kölcsönben).

A Reggina 2007-ben úgy igazolta le Kovácsikot, hogy ha pályára lép az első csapatban, 150 ezer eurót kell fizetnie a Ferencvárosnak, majd a magyar kapus 10. meccse után további 300 ezer eurót. Utóbbi nem történt meg, így a Fradi feljelentette az olasz klubot és CAS a zöld-fehérek számára kedvező ítéletet hozott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik