FTC: Otigba Kenneth aláírta szerződését – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.16. 15:06
null
Otigba Kenneth a Ferencváros játékosa lett (Fotó: fradi.hu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros a hivatalos honlapján erősítette meg, hogy Otigba Kenneth aláírta a kontraktusát. Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Heerenveen megegyezett a Fradival a 24 éves védőről, akinek szerződtetését pénteken a Magyar Kupa-győztes klub is bejelentette.

A Nemzeti Sport Online már május végén beszámolt róla, hogy Priskin Tamás szerződtetése után Otigba Kenneth megszerzését jelentheti be a Ferencváros. Nos, a középhátvéd klubváltását a holland élvonalbeli Heerenveen már hamarabb megerősítette, majd pénteken a Ferencváros számolt be róla, hogy aláírt a korábbi utánpótlás-válogatott játékos.

A 24 éves Otigba régóta szerepelt az FTC kiszemeltjei között, de az elmúlt években nem sikerült megegyezni az átigazolásáról a Heerenveennel.

A nemrég véget ért szezonban a török első osztályú Kasimpasában szerepelt kölcsönben. Ez az évadja azonban nem sikerült olyan jól, mint a megelőzőek Hollandiában (az Eredivisie-ben 82 meccsen játszott és nyolc gólt szerzett), ugyanis az idény második felében már csak elvétve számoltak vele, így 15 bajnoki meccsel és egy góllal fejezte be a kiírást.

Otigba Priskin Tamás, Bőle Lukács és Fernando Gorriarán után a Ferencváros negyedik nyári szerzeménye. Ahogy arról beszámoltunk, Marco Djuricin elköszönt a klubtól, máshol folytatja a pályafutását.


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Bőle Lukács (CSM Politehnica Iasi – Románia), Fernando Gorriarán (uruguayi, River Plate – Uruguay), Otigba Kenneth (magyar-nigériai, Heerenveen – Hollandia, legutóbb kölcsönben Kasimpasa – Törökország), Priskin Tamás (Slovan Bratislava – Szlovákia)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők*: Lovrencsics Balázs (Soroksár)
*A hivatalosan az FTC játékosának számító, de a Fradiban az NB I-ben nem szereplő, régóta az NB II-es Soroksárnál kölcsönben lévő játékosokat nem tüntettük fel, kivéve az FTC-hez csatlakozó Lovrencsics Balázst.
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Derekas Zoltán, Gera Dávid, Kundrák Norbert, Mazzonetto Alessio, Mazzonetto Nicoló, Nagy Gábor, Novák Zsombor
Kiszemeltek: Berecz Zsombor (Vasas)
Távozók: Emir Dilaver (osztrák, Lech Poznan – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Michal Nalepa (lengyel, Lechia Gdansk – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Florian Trinks (német, lejár a szerződése)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Marco Djuricin (osztrák, Red Bull Salzburg – Ausztria), Kleinheisler László (Werder Bremen – Németország, érdeklődik iránta: Standard Liege – Belgium), Rju Szung Vu (dél-koreai, Bayer Leverkusen – Németország)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Vladan Csukics (szerb, visszavonul?), Hajnal Tamás (lejár a szerződése), Jova Levente (soroksári kölcsön után érdeklődnek iránta: Nyíregyháza, Vasas),
Janek Sternberg (német, érdeklődnek iránta: Németországból)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik