FTC: Orosz szerint ennyit hozna a BL-csoportkörbe jutás

Vágólapra másolva!
2016.01.05. 09:49
Orosz Pál szerint a Ferencváros labdarúgócsapatának idei célja, hogy az NB I megnyerése után bejusson valamelyik nemzetközi kupa csoportkörébe.

Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója az M4 Sport7fő című műsorában elmondta, hogy az erkölcsi siker mellett ez azért is fontos számukra, mert a Bajnokok Ligája csoportkörébe kerülés önmagában négymilliárd forint bónuszt hozna a zöld-fehéreknek – vagyis éppen annyit, amennyit az MLSZ kapott az Európai Labdarúgó-szövetségtől (UEFA) a válogatott Eb-re való kijutásáért.vagyis éppen annyit, amennyit az MLSZ kapott az Európai Labdarúgó-szövetségtől (UEFA) a válogatott Eb-re való kijutásáért.

Hozzátette: emellett a főtáblán megszerzett minden pont után további 500 ezer eurót kapna a klub, de az Európa-liga csoportköréért is 2.4 millió, valamint pontonként 120 ezer euró jár.

Orosz Pál szerint négymilliárdot hozna a BL-csoportkörbe jutás a Ferencvárosnak (Fotó: Veres Viktor)
Orosz Pál szerint négymilliárdot hozna a BL-csoportkörbe jutás a Ferencvárosnak (Fotó: Veres Viktor)

A vezérigazgató szerint a jelenlegi keret alkalmas a bajnokság megnyerésére, de szeretnék a télen mindenképpen megerősíteni. Elsősorban a belső csatár posztjára, valamint a középpályára keresnek játékosokat. Ezt egyrészt azzal indokolta, hogy az Újpesttől elszenvedett decemberi vereség alkalmával is meglátszott, mennyire hiányzott a csapatnak a mérkőzés legelején megsérülő középcsatár, Böde Dániel, másfelől mivel a két középpályás, Gera Zoltán és Hajnal Tamás pályafutása is a végéhez közeledik, Orosz szerint előbb-utóbb meg kell találniuk az ő utódjaikat is.

A sportvezető úgy látja, hogy a norvégok elleni első Eb-pótselejtezőn gólt lövő Kleinheisler László mentalitása alapján illene a jelenlegi Ferencvárosba, de hangsúlyozta, hogy a játékosnak vannak külföldi ajánlatai is, s mint mondta, „azokkal nem könnyű versenyezni”. Megerősítette, hogy a Hamburgnál profiskodó, ám az ősszel kevés játéklehetőséghez jutó Stieber Zoltán neve is szóba került a klubnál, ugyanakkor jelezte: külföldön is néznek szerződtethető futballistákat, s nagyon várják vissza a Lengyelországból hazatérő Holman Dávidot is.

A Ferencváros szerdán kezdi meg felkészülését a labdarúgó NB I tavaszi szezonjára.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Holman Dávid (Lech Poznan – Lengyelország)
Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek: Ognjen Djelmic (bosnyák, Zeljeznicar Bosznia-Hercegovina), Kleinheisler László (Videoton), Otigba Kenneth (Heerenveen Hollandia), Stieber Zoltán (Hamburg Németország)
Távozók:
Kölcsönbe távozók: Csilus Ádám, Haris Attila (mindkettő Soroksár)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Haraszti Zsolt, Holman Dávid (Sturm Graz – Ausztria), Popov Patrik (Soroksár)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik