FTC: nyáron megszűnhet az NB III-as második csapat

Vágólapra másolva!
2017.02.03. 14:57
A Nemzeti Sport korábbi értesülései szerint a nyáron komoly átszervezések lesznek a Ferencváros utánpótlásában, és ennek részeként megszűnhet a zöld-fehérek NB III-as csapata. 

Acsakfoci.hu most megerősítette a Nemzeti Sport korábbi információját, e szerint a klubnál a jövőben azokra a 18–20 év közötti, legtehetségesebb fiatalokra fókuszálnak, akiknél reális esély nyílik az NB I-es folytatásra. Ők nyártól vagy az U19-es együttesben játszhatnak, vagy pedig a Fradi fiókcsapatában, a Soroksár NB II-es gárdájában futballozhatnak majd. csakfoci.hu most megerősítette a Nemzeti Sport korábbi információját, e szerint a klubnál a jövőben azokra a 18–20 év közötti, legtehetségesebb fiatalokra fókuszálnak, akiknél reális esély nyílik az NB I-es folytatásra. Ők nyártól vagy az U19-es együttesben játszhatnak, vagy pedig a Fradi fiókcsapatában, a Soroksár NB II-es gárdájában futballozhatnak majd.

Theo Schneider, a klub német utánpótlás-igazgatója elmondta, hogy szerinte feleslegessé vált az NB III-as csapat szerepeltetése 22–23–24 éves játékosokkal, mivel esetükben minimális az esély arra, hogy az első osztályban profi karriert futhassanak be. A szakember a portálnak korábban azt is világossá tette, hogy a kiemelt U19-es bajnokságot erősebbnek tartja az NB III-nál.

Ha a terv megvalósul, akkor a Haladás és a Vasas után a Ferencváros lehet a harmadik klub, amely nem indít második csapatot az NB III-ban.

A Lipcsei Péter által irányított FTC II egyébként az őszi szezon után 26 ponttal a 7. helyen áll az NB III Középcsoportjában.

Szerettünk volna hivatalos állásfoglalást kérni az FTC-től; ahogyan a közelmúltban, most is kerestük őket az információ ügyében, de a klub „zuhanyhíradós híreket” nem kommentál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik