FTC: Nincs fiatal, aki a felnőtteknél kopogtatna - Lipcsei

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.31. 11:20
Lipcsei Péter, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros U21-es gárdájának vezetőedzője szerint a húszéves játékosoknak már ott kellene kopogtatniuk az első csapat ajtaján, ám jelenleg nem tartanak ott, hogy közel kerüljenek Thomas Doll együtteséhez.

Az FTC U19-es csapata péntek délután az I. Kocsis Sándor Emléktorna elődöntőjében 0–0-s félidő után 3–0-s vereséget szenvedett a világhírű Barcelonától. Szombaton a bronzmeccsen szintén alulmaradtak a Lipcsei Péter irányította fiatalok: ezúttal a Grosics Gyula Akadémiától szenvedtek vereséget (4–2).
I. Kocsis Sándor Emléktorna elődöntőjében 0–0-s félidő után 3–0-s vereséget szenvedett a világhírű Barcelonától. Szombaton a bronzmeccsen szintén alulmaradtak a Lipcsei Péter irányította fiatalok: ezúttal a Grosics Gyula Akadémiától szenvedtek vereséget (4–2).

„Mindig azt mondom a játékosaimnak, hogy ki lehet kapni, de csak úgy, ha csúszik-mászik a csapat. Ezt a második félidőben nem láttam. Két góllal vezettünk a félidőben, majd mégis kikaptunk. Mindig jön egy blokk, amelyet a pszichológiatesztünk is igazol. Csináltattunk egy ilyen vizsgálatot a játékosainkkal, és ebből tökéletesen kiderül, hogy nyomás alatt rengeteget hibáznak a fiatalok. Ezt most is lehetett látni" – Lipcsei Péter a fradi.hu-nak adott videointerjúban értékelte kritikusan futballistáinak teljesítményét.

„Ezeknek a játékosoknak arra kellene koncentrálniuk, hogy a Ligakupa- és Magyar Kupa-mérkőzéseken az első csapat vezetőedzője, Thomas Doll észrevegye őket. Most is itt volt, ám ugyanazokat a hibákat látta, amiket én. Egy tizenkilenc-húsz éves labdarúgónak már ott kellene kopogtatnia a felnőttcsapat öltözőjének ajtaján, ám jelen pillanatban nem nagyon van ilyen" – tette hozzá a szakember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik