FTC: Nguen helyére jöhet Traoré, már orvosin is járt – sajtóhír

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.05.14. 11:52
null
Traoré (9) a Bajnokok Ligájában a Real Madrid ellen is játszott, gólpasszt is adott (Fotó: <a href="https://twitter.com/EY61_/status/1524817425144942593/photo/1">archív</a>)
A Nemzeti Sport Online-on csütörtökön írtunk arról, hogy információink szerint a mali válogatott Adama Traoré lehet a Ferencváros labdarúgócsapatának nagy fogása a nyári átigazolási piacon, és azóta több forrás is megerősítette értesüléseinket.

 

Amióta csütörtökön megírtuk, hogy a Sheriff Tiraspol 26 éves, mali válogatott támadója, Adama Traoré jó eséllyel a Ferencvárosban folytatja pályafutását, több külföldi újságíró is posztolt erről a közösségi csatornáján.

A mali Med Sesay, az imedias.net újságírója például arról írt a Twitteren, hogy Adama Traoré már orvosi vizsgálaton is járt a Ferencvárosnál és szombaton a Sfintul Gheorghe elleni bajnokin játszhatja az utolsó meccsét a Sheriffben. Ellenben az ulloi129.hu szurkolói portál arról ír, Traoré jövő szombaton az ugyancsak a Sfintul elleni kupadöntőn búcsúzhat a moldovai klubtól, utána érkezhet Budapestre.

A nemzetközi játékosmegfigyelő és elemző, Emirhan Yazici szerint is megszületett az elvi egyezség Traoré ügyében, aki Tokmac Nguen helyére érkezik a Ferencvároshoz.

Mint arról a napokban beszámoltunk, a lejáró szerződésű, norvég válogatott támadó iránt még Japánból is érdeklődnek. Az FTC vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov szerdán, a kupadöntő után arról beszélt a Nemzeti Sport Online kérdésére, hogy időt hagytak Tokmac Nguennek, a jövőjét illető döntésre.

A Ferencváros ma 14.45 órától a Gyirmót elleni, idegenbeli bajnokival fejezi be a 2021–2022-es idényt – bajnokként és kupagyőztesként.

PIACI HELYZETKÉP A FERENCVÁROSNÁL

Kiszemeltek: Adama Traoré (mali, Sheriff Tiraspol – Moldova), Andrian Kraev (bolgár, Levszki Szófia – Bulgária), Derek Cornelius (kanadai, Vancouver Whitecaps – Kanada, jelenleg Panetolikosz – Görögország), Saliou Guindo (KF Laci – Albánia)

Nyáron lejár a szerződésük: Miha Blazic (szlovén), Lasa Dvali (grúz), Róbert Mak (szlovák), Marko Marin (német, visszavonul), Tokmac Nguen (szomáliai-norvég)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik