FTC: A bajnoki cím sem elképzelhetetlen - Orosz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.16. 20:13
Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a Sport Tv Mai helyzet című műsorában beszélt arról, hogy a csapat célja a dobogó a 2013–2014-es bajnoki szezonban, és hogy az új vezetőedző, Thomas Doll kérésére ugyan, de csak a klubnak is megfelelő igazolásokat hajtják végre.

 

 

Thomas Doll szerződtetésével olyan edző érkezett hazánkba, akinek nagy Bundesliga-múltja van. Az FTC vezérigazgatója szerint a németek infrastruktúrában és szakmailag is jóval előttünk járnak. Az új vezetőedző ebből a közegből érkezett, de elégedett a magyar körülményekkel is.

Úszás is szerepel a ferencvárosiak napi edzésprogramjában
(Fotó: fradi.hu)
Úszás is szerepel a ferencvárosiak napi edzésprogramjában (Fotó: fradi.hu)

„Szerinte teljesen jó az a rendszer, ami itt van. Neki nem is az a dolga, hogy ezt megváltoztassa, hanem hogy a csapat jól működjön a pályán. Elmondja a tapasztalatait, és ebből leszűrjük a számunkra fontosakat” – mondta Orosz Pál, aki azt is hozzátette, hogy a játékosok nagyon szeretik az új trénert, aki igényli a Ricardo Moniz által mellőzött orvosi stábot és a csapat pszichológusának jelenlétét is.

Szerdán jelentették be, hogy Dibusz Dénes Pécsről a zöld-fehérekhez igazol. Orosz úgy érzi, nagy szükségük volt egy kapusra.

„Elfogytunk ezen a poszton. Jova Levente, annak ellenére, hogy fiatal, állandó terhelést kapott, és az nem normális, hogy úgy kap ilyen terhelést, hogy nincs konkurenciája” – beszélt a kapuskérdésről a vezető, aki azt is elárulta, hogy biztosan igazolnak még játékosokat. Azt sem tartja kizártnak, hogy távozó is lesz. A csapat január 25-én indul Törökországba, ahonnan február 7-én tér haza. Arról már korábban is beszélt Orosz Pál, hogy Thomas Doll nem kap akkora szabadságot a döntéseihez, mint Ricardo Moniz, és ezt most is megerősítette. – A vezetőedző elképzelése szerint alakítjuk a dolgokat. Vele egyeztetve, de nem az van, hogy ő mond egy nevet, és idehozzuk a játékost, hanem megnézzük, hogy az a klubnak jó, vagy nem jó.”

„A szakmai elvárás, hogy dobogón végezzünk, ez nem is irreális, tekintve, hogy három pontra vagyunk a harmadik helytől. Ezzel a szakmai és egyéb háttérrel, amellyel a Ferencváros rendelkezik, ezt el kell tudni érni. Korábban a bajnoki címről beszéltünk, én ezt most sem tartom elképzelhetetlennek, 10 pont a differencia, ami sok, de a magyar bajnokságban bármi megtörténhet” – vázolta az elvárásokat Orosz Pál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik