FTC: Nem akarok Böde Dánieltől függeni - Ricardo Moniz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.19. 17:51
Ricardo Moniz, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros vezetőedzője szerint bő egy hét alatt három döntő vár csapatára. A holland szakember úgy véli, hogy kreatívabb támadójáték szükséges a védekező csapatok ellen, hiába van egy 14 gólos Böde Dánielje, nem akar egy embertől függeni.  

„A Honvéd elleni meccs után is elmondtam a játékosaimnak, ezúttal nem tudtunk élni az esélyünkkel. Emiatt szégyelljük is magunkat a szurkolóink előtt, de harcolunk tovább, hogy a lehető legjobb helyen végezzünk a bajnokságban. Egyszerűen megfogalmazható a keddi hibánk: nem tudtunk elég helyzetet kidolgozni. Egy komplett védekező fal ellen játszottunk. A kispestiek, akár csak az őszi mérkőzésen, nem akartak futballozni. Nekünk azonban kreatívnak kell lennünk, kommunikálni, és céltudatosan kell futballoznunk. Valóban, van egy Böde Dánielünk, aki 14 gólt szerzett már a bajnokságban, de ő az egyetlen gólveszélyes csatárunk. Nem akarok egy embertől függeni, azt akarom, hogy sokkal több futballistámtól várhassak gólokat" – nyilatkozta a Ferencváros vezetőedzője, Ricardo Moniz a fradi.hu-nak.Ferencváros vezetőedzője, Ricardo Moniz a fradi.hu-nak.

„Fontos, hogy fejlődjünk a támadójátékban, mert elképzelhető, hogy egy mérkőzésen egy vagy két gólt is kapunk, de ha négyszer betalálsz, bebiztosítod a védelmedet is. Az egyetlen olyan mérkőzés, amikor nyílt csapat ellen játszhatsz, az a Videoton elleni összecsapás. Egy Győrrel szembeni találkozón is mindenki védekezik. A csapatok félnek a Fraditól, ezért nem mernek kinyílni. Ezért is mondom, hogy a mieink legnehezebb dolga az, hogy feltörjék az ellenfél kilenc emberrel is védekező falát. Van még esélyünk kijavítani a hibáinkat, hiszen bő egy hét alatt, három döntőt is játszunk. Először azonban a diósgyőri meccs és tízezer ember vár ránk a hétvégén, ez az első igazi döntő számunkra" – tette hozzá a holland szakvezető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik