FTC: „Minél előbb meg kell adni a lehetőséget a fiataloknak”

Vágólapra másolva!
2014.10.24. 17:59
Keller József, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros utánpótlás-menedzsere garantálja, hogy a zöld-fehérek fiataljainak megvan a tudásuk és a képességük a jó szerepléshez.

„Valóban vannak pozitív jelek – reagált Keller a fradi.hu azon felvetésére, hogy Batik Bence, Csilus Ádám, Nagy Dominik, Popov Patrik vagy Haris Attila személyében ismét magyar fiatalok vannak az első csapat közelében. – Ez nem csak fellángolás, hiszem, hogy a fiatalok rendszeresen odakerülnek majd az NB I-es együtteshez. Egyre többen edzenek a nagy csapattal, és ha keményen dolgoznak, a profi szerződést is megkapják.” Keller a fradi.hu azon felvetésére, hogy Batik Bence, Csilus Ádám, Nagy Dominik, Popov Patrik vagy Haris Attila személyében ismét magyar fiatalok vannak az első csapat közelében. – Ez nem csak fellángolás, hiszem, hogy a fiatalok rendszeresen odakerülnek majd az NB I-es együtteshez. Egyre többen edzenek a nagy csapattal, és ha keményen dolgoznak, a profi szerződést is megkapják.”

„Egyes bajnokságokban, például a szerbeknél, a horvátoknál kizárólag arra törekedtek, hogy a fiatalokat minél előbb bedobják a mély vízbe, felverjék az árukat, és jó pénzért tovább adják őket. Mindenképpen fontos, hogy egy játékosnak minél előbb megadjuk az esélyt. Régen, Magyarországon is bátran hozzányúltak a 17-18 évesekhez. Azt vallom, hogy ezt ma is így kell tenni. Szerencsére a Fradi pozitív példa ebből a szempontból, én pedig garantálom, hogy ezeknek a fiataloknak megvan a tudásuk és a képességük a jó szerepléshez. Megállják majd a helyüket, ebben biztos vagyok.”

Keller szerint a jó példák és az infrastrukturális lehetőségek segítik a Fradinál elindult pozitív folyamatot.

„Az elvándorlás, azaz, hogy a Fradi utánpótlásából máshová igazolnak a tehetséges fiatalok, szerencsére már megállt. Sőt, ott tartunk, hogy a régi időkhöz hasonlóan, az a klub lettünk, ahová a gyerekek szívesen kerülnének. Ezért dolgoztunk eddig és a jövőben is ezért dolgozunk minden nap.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik