HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.07.08 17:02 Frissítve: 2018.07.09 10:31

FTC: megvan a hetedik érkező, aláírt az ukrán középpályás

A Ferencváros labdarúgócsapata a hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződtette a Sahtar Doneck ukrán válogatott játékosát, Ivan Petrjakot.

Ivan Petrjak (balra) és Orosz Pál (Fotó: fradi.hu)

 

A bal és jobb oldalon is bevethető középpályás érkezéséről ukrán sajtóinformációk alapján már korábban beszámoltunk, a futballista értékét a Transfermarkt kétmillió euróra taksálja. A hírek arról szóltak, hogy az FTC a magas bérigénye miatt csak egy évre, kölcsönbe szerzi meg Petrjakot – ezt a klub a hivatalos honlapján közzétett hírében nem erősítette meg, de az NSO is úgyértesült, hogy kölcsönbe érkezett a középpályás.

A 24 éves labdarúgó eddig négyszer játszott az ukrán felnőttválogatottban, szerepelt már az Európa-ligában, s egy percet a Bajnokok Ligájában is kapott. 2015-ben a legjobb fiatal futballistának választották meg a hazájában. Petrjak az előző idényben minden sorozatot figyelembe véve 17 meccsen szerepelt a klubjában és két gólt szerzett.

Sigér Dávid, Matías Rodríguez, Abraham Frimpong, Kjartan Finnbogason, Davide Lanzafame és Marcel Heister után Petrjak a Ferencváros hetedik nyári szerzeménye.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL**
Érkezők: Kjartan Finnbogason (izlandi, AC Horsens – Dánia, szabadon igazolhatóként), Abraham Frimpong (ghánai, Crvena zvezda – Szerbia), Marcel Heister (német-horvát, Beitar Jeruzsálem – Izrael), Davide Lanzafame (olasz, Bp. Honvéd), Matías Ezequiel Rodríguez (argentin, Chacarita Juniors – Argentína), Sigér Dávid (Balmazújváros – szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:
Ivan Petrjak (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna)
Kölcsönből visszatérők:
Csernik Kornél (Soroksár), Kundrák Norbert (Soroksár)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Bene Marcell, Burzi Alex, Hajdú Roland, Orosz Marcell, Róhfeld Gergő, Tóth Dominik
Kiszemeltek: Abdul Latif (ghánai, Ashanti Gold SC – Ghána, próbajáték)
Távozók: Batik Bence (Budapest Honvéd), Gera Zoltán (visszavonult), Hajnal Tamás (visszavonult), Janek Sternberg (német, 1. FC Kaiserslautern – Németország, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Priskin Tamás (Haladás), Silye Erik (soroksári kölcsön után Mezőkövesd)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Joseph Paintsil (ghánai, Tema Youth – Ghána, onnan KRC Genk – Belgium), Marcos „Marquinhos” Pedroso (brazil, Figueirense – Brazília), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Rui Pedro Couto Ramalho (portugál)

2019.02.18 21:18:24

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A Fradinak lőtt ollózós gólja megvillantotta az ismerős varázst.

2019.02.18 09:29:21

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

Játékosszeretők, óbudai verőlegények és a sportág ősi hangszerének eredete Pluhár István öltözői dalgyűjteményében.

2019.02.18 11:30:49

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Kisvárda közelebb van a dobogóhoz, mint a 12. Haladáshoz – szombathelyi mélység királyi paródiával...

2019.02.17 23:10:22

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu