FTC: Lanzafame visszatérhet a Honvédhoz – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2019.08.08. 12:46
null
Davide Lanzafame elköszön a Ferencvárostól? (Fotó: Török Attila)
Sajtóhírek szerint visszatérhet a Budapest Honvéd labdarúgócsapatához Davide Lanzafame, a Ferencváros támadója.

 

A csakfoci.hu információi szerint a két klub megegyezett Lanzafame átigazolásáról, így már csak az olasz támadónak kell dűlőre jutnia korábbi csapatával. A Nemzeti Sport Online úgy értesült, valóban felvetődött a klubváltás lehetősége, de konkrétum egyelőre nincs az ügyben. A Budapest Honvéd és a Ferencváros sem kommentál átigazolási híreket.

A 32 éves támadó a 2016–2017-es idényben bajnoki címet ünnepelhetett a Honvéddal, majd a 2017–2018-as kiírásban 20 találattal gólkirály lett az NB I-ben. Tavaly nyáron a kispestiektől a Ferencvároshoz szerződött, amellyel a legutóbbi idényben szintén bajnok lett, és 17 találattal társgólkirály (a Honvédtól idén nyáron Luganóba igazoló Holender Filippel).

A Ferencvárosnál alapember volt a legutóbbi idényben, 32 tétmérkőzésen lépett pályára (28 bajnoki, 4 Magyar Kupa-meccs). A jelenlegi kiírásban a Bajnokok Ligája selejtezőjében a Ludogorec elleni párharc mindkét mérkőzésén csereként szállt be, a Valletta ellen mindkétszer kezdő volt, a budapesti találkozón kétszer is betalált. A Dinamo elleni zágrábi összecsapáson szintén a kispadról szállt be. Az eddigi öt BL-selejtezőn 193 percet töltött a pályán.

Szerződése 2021 nyaráig érvényes a zöld-fehéreknél, így a Honvédnak átigazolási díjat kellene fizetnie érte. Piaci értékét másfél millió euróra becsüli a Transfermarkt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik