FTC: komoly rivális jelentkezett a dortmundi csatárért

Vágólapra másolva!
2016.05.22. 14:47
A Ferencváros labdarúgócsapatának vezetői nem titkolják, hogy a Borussia Dortmund II-től is érkezhet új játékos a nyáron. A Nemzeti Sport Online korábban jelezte, hogy az egyik kiszemelt csatár Marvin Ducksch lehet, akinek azonban időközben újabb kérője akadt.

Több német portál is átvette a westline.de hírét, mely szerint a német másodosztályban 4. helyen végzett St. Pauli is érdeklődik a Dortmund II csatára, a 2014–2015-ös szezonban a Paderbornban kölcsönjátékosként az élvonalban is bemutatkozó, 15 meccsen egy gólt szerző Marvin Ducksch iránt.

A most befejeződött idényt a BVB II-nél, illetve a Dortmund U23-as együttesénél töltő futballista korábban már jelezte, hogy szeretne magasabb szintre lépni, és e hónap elején a Dortmund ugyancsak arról számolt be, hogy az első csapatban korábban hat alkalommal szereplő Ducksch is a nyári távozók között lehet. Más kérdés, hogy a szerződése még 2018-ig érvényes, így meg kell egyezni a Borussia vezetőivel az átigazolásáról.

A St. Pauli megfelelő lépcsőfok lehetne Ducksch fejlődésében, hiszen a hamburgi gárda csupán egy hellyel végzett az Eintracht Frankfurttal osztályozót játszó Nürnberg mögött a Bundesliga 2-ben, vagyis akár a feljutást is (újra) megcélozhatja a következő évadban.

A westline.de ugyanakkor hozzáteszi, hogy nem ígérkezik könnyű feladatnak a BVB II-ben a mostani idényben 28 bajnokin 15 gólt és 12 gólpasszt jegyző csatár megszerzése, mivel több klub érdeklődik iránta, külföldi ajánlata is van. A Nemzeti Sport Online úgy tudja, az egyik külföldi ajánlat a Ferencvárostól érkezett Duckschért, ám megegyezés egyelőre nem született az ügyben. A Fradi másik kiszemeltje a Dortmund II-ből a német-török Burak Camoglu lehet.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Csilus Ádám (Soroksár, ?), Csilus Tamás (Kisvárda, ?), Haris Attila (Soroksár, ?), Kunsági Roland (Soroksár, ?), Valencsik Dávid (Soroksár, ?)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Burak Camoglu (német-török, Borussia Dortmund II – Németország), Marvin Ducksch (német, Borussia Dortmund II – Németország), Fiola Attila (Puskás AFC), Huszti Szabolcs (Eintracht Frankfurt – Németország), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan – Lengyelország), Stieber Zoltán (Hamburg, a tavasszal kölcsönben Nürnberg – Németország), Szalai Ádám (Hoffenheim, a tavasszal kölcsönben Hannover 96 – Németország)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Vladan Csukics (szerb, lejár a szerződése, visszavonul), Roland Lamah (belga, lejár a szerződése, érdeklődnek iránta: Crvena zvezda – Szerbia, Egyesült Államok, Katar, Kína), Nagy Ádám

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik