Ferencváros: McCabe szerint megalapozatlan az MNV eljárása

Vágólapra másolva!
2011.09.19. 17:09
A Ferencváros labdarúgócsapatának volt tulajdonosa, Kevin McCabe magyarországi cégén, az  Esplanade-en keresztül reagált az MNV Zrt. múltheti bejelentésére, miszerint pert indítottak a cége ellen amiatt, hogy nem kezdődött meg a megadott határidőig az Albert-stadion felújítása. Az Esplanade közleményét változtatás nélkül közöljük.

„Úgy gondoljuk, hogy az MNV eljárása megalapozatlan, lévén, hogy az MNV tisztában van azzal, miszerint az FTC Labdarúgó Zrt. felett gyakorolt ellenőrzés és ezzel együtt az érintett ingatlanérdekeltségek használata ez év márciusában átszállt a Ferencvárosi Torna Club (FTC) részére.„Úgy gondoljuk, hogy az MNV eljárása megalapozatlan, lévén, hogy az MNV tisztában van azzal, miszerint az FTC Labdarúgó Zrt. felett gyakorolt ellenőrzés és ezzel együtt az érintett ingatlanérdekeltségek használata ez év márciusában átszállt a Ferencvárosi Torna Club (FTC) részére.

Az Esplanade és az FTC közötti megállapodás feltételeit döntő részben a magyar Parlament épületében tárgyalták meg az érintettek. Az ezen megállapodás részét képező adásvételi szerződés megkötését a felek az FTC kérésére több alkalommal elhalasztották. Az FTC a megállapodást azzal a vállalással írta alá, hogy olyan adásvételi szerződést köt, melyben felelősséget vállal a stadion fejlesztés megvalósítására.

Az adásvételi szerződés az FTC számára igen előnyös pénzügyi feltételei az Esplanade és az FTC közötti tárgyalások hangulatát, illetve McCabe úr azon személyes kívánságát tükrözik, hogy a Fradi az Esplanade tulajdonosi viszonyát követően is sikeres maradjon.

Amikor mi a klubot megvásároltuk, az lényegében csődben volt, azonban a pénzügyi befektetés, valamint a hozzáértő »pályán belüli és pályán kívüli« vezetés kombinációján keresztül sikerült átszerveznünk Magyarország legtekintélyesebb sportintézményét. A Fradi nagy sikert ért el a kezeink között, és mi az FTC-vel folytatott tárgyalások során azon voltunk, hogy az pénzügyileg stabil maradhasson, illetve folytathassa előre menetelét, miközben a klub ismét a »magyar embereké« lett megközelítőleg hat hónappal ezelőtt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik