FTC: Mondvacsinált probléma a vénaszkenner - Orosz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.04. 08:31
Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója mondvacsinált problémának tartja a vénaszkennert, a csapat célja pedig továbbra is a bajnoki cím.

Orosz Pál a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, Brazíliában öt nap alatt kilenc meccset néztek meg, ezeken brazil utánpótlás-válogatott labdarúgókat figyeltek meg. A kínálati listáról három játékos felelt meg számukra, közülük kettővel már tárgyal a klub.

Az eddigi átigazolásokkal kapcsolatban Orosz kifejtette, nem lehet száz százalékban jó döntéseket hozni. Az újak közül Emir Dilaverrel, Stjepan Kukuruzoviccsal és Michal Nalepával is elégedettek, Roland Lamah-t nagy erősítésnek tartják, míg Gera Zoltán hazahozatala az egyik legjobb lépésnek bizonyult, hiszen a támadó a pályán és azon kívül is példaképként viselkedik. Benjamin Lauthtal sokan elégedetlenek voltak, de örülnek neki, hogy a német csatár kezd formába lendülni.

Orosz úgy fogalmazott, félidőben nem akar konzekvenciákat levonni, ezért nem szeretné azt mondani, hogy Bosnjak Predrag vagy Tomislav Havojic szerződtetése hiba lett volna, annak azonban örül, hogy több fiatal (Batik Bence, Haris Attila vagy Popov Patrik) is bizonyított már a felnőtteknél. A csapat ugyan most kezd formába lendülni, mégsem bánja, hogy véget ér a szezon, mert a nyáron az Európa-liga miatt nem volt elég idejük felkészülni az idényre, most viszont lesz.

A cél továbbra is a bajnoki cím. Bár nagy hátrányban vannak a Videotonnal szemben, a székesfehérváriak mérkőzéseik többségét hazai pályán játszották, tavasszal viszont a Fradi fogadja otthon a nagy riválisait.

Radó Andrással kapcsolatban Orosz elárulta, kétszer is ajánlatot tettek a Haladás támadójáért, de a szombathelyiek mindkétszer nemet mondtak, harmadszor pedig már nem próbálkoznak a megszerzésével. Németh Krisztiánért nem tettek ajánlatot, Vadócz Krisztiánért igen, ám a középpályás mindenképpen külföldön akarta folytatni.

A Ferencváros által kínált fizetéseknek versenyképesnek kell lenniük, Orosz szerint a belga vagy a holland élvonal középcsapataival megegyező szintű fizetéseket tudnak kínálni – ha nem így lenne, Lamah szerződtetésére nem lett volna esélyük.

A szurkolók tüntetésével kapcsolatban a Fradi-vezért azt mondta, nem érti, miért állítja bárki is azt, hogy valaki le akarja cserélni a fanatikusokat. Néhány szurkolónak nem tetszik a beléptetés, de a fennálló helyzet megoldásában segíthet a csapat, azzal, hogy jól szerepel és visszacsábítja a drukkereket. Orosz „mondvacsinált problémának” nevezte a vénaszkennert. 7200 az átlagnézőszámuk, ami az NB I-ben így is kiemelkedő, természetesen azonban örülne neki, ha a szervezett csoportok visszatérnének a stadionba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik