FTC: Jók a keret arányai, de mi van, ha Besic megsérül? - Doll

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.01. 21:55
null
Doll (balra) és Zumdick (középen) gyorsan megtalálta a közös hangot Máté Csabával (Fotó: Czerkl Gábor – archív)
A Ferencváros szakmai stábjának új irányítói, a vezetőedző Thomas Doll és segítője, Ralf Zumdick a klubhonlapnak értékelte az eddigi ferencvárosi időszakot és az edzőtábor első felét.

 

A két szakember csaknem egy hónapja kezdte meg a munkát a magyar együttesnél, ez idő alatt a két tréner remekül összeszokott Máté Csabával, így az edzői hármas egymást kiegészítve dolgozik a mindennapokban – legalábbis ez derült ki a fradi.hu-nak adott interjúból.

„Mondhatjuk, hogy minden ideális a számunkra. Jó pályákon edzhetünk, kegyes hozzánk az időjárás, remek edzéstervünk van – mondta az edzőtáborról Thomas Doll. – Nagyon fontos a mostani edzőtábor abból a szempontból, hogy megismerjük a játékosokat, és megtanítsuk a számukra, hogy mit szeretnénk megvalósítani a pályán. Rengeteg taktikai gyakorlatot végzünk, amiből pár dolgot már a Rapid Bucuresti elleni meccs első félidejében viszont is láthattunk.”

„Sokat beszélgetünk a játékosokkal, így meg tudják érteni, hogy hogyan gondolkodunk a futballról. Személyesen is leülünk a labdarúgókkal, mindenkivel elbeszélgetek négyszemközt. Meg kell jegyeznem, hogy nagyon fegyelmezett program szerint él a csapat Törökországban. Minden az előre leírt időpontban zajlik, minden esetben egységes ruhában vagyunk, nagyon tetszik nekem ez a fajta profizmus.”

„Nagyon jók a keret arányai, akkor is, ha a technikás és a harcos, vagy a fiatal és rutinosabb játékosokat veszem figyelembe. Ugyanakkor több posztra is igazolnunk kell, de ezt már az edzőtábor elején is tudtuk. Sokkal több opcióra van szükségünk a csapatösszeállítást illetően. Erre a legjobb példa a belső védő posztja. Mi van, ha Besic megsérül? Vagy ha Mateos eltiltást kap? Ezt meg kell oldanunk. Szeretnénk, ha egy játékos sem érezné magát biztonságban, hanem az járna a fejében, hogy folyamatosan a maximumot kell nyújtania a kezdőcsapatba kerülésért.”

„Már beszéltem arról, hogy amikor először ellátogattam Budapestre, akkor nagyon jó érzésekkel tértem haza Németországba. Tudtam, hogy erre van szükségem. Az első hetekben egyre jobban megismertem a klubot, a háttérstábot. Nagyon jó emberek dolgoznak a Fradiban. A klub rengeteget ad ennek a csapatnak. Ha csak azt vesszük, hogy Budapesten is lehetőségünk van naponta három alkalommal együtt étkezni. Vagy például, hogy alig kellett hotelben laknom, a klub szinte azonnal megtalálta számomra és Ralf számára a tökéletes lakást. Nagyon hamar otthon éreztem magam a Fradinál. Száz százalékig erre a munkára tudok koncentrálni. Úgy veszem észre, hogy ezt a csapat is értékeli. Elmondtam nekik, hogy ezt a rengeteg támaszt, amit a klubtól kapunk, a bajnoki mérkőzéseken meg kell hálálnunk.”

Ralf Zumdick beszélt arról, hogy igyekeznek napról napra magas szinten tartani a játékosok motivációs szintjét. „Leülünk együtt, és igyekszünk kreatívak lenni az edzésterv összeállításánál. Véleményünk szerint az a legjobb, ha eltérő edzéseken vesznek részt a játékosok. Ettől függetlenül természetesen minden tréning azért van, hogy megértsék, milyen futballt szeretnénk játszani. Az nagyon rossz, amikor egy játékos tisztában van vele, hogy kedden hajtós tréning vár rá, csütörtökön pedig a taktikát akarjuk gyakoroltatni. Mi nem akarjuk ezt a monotonitást.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik