FTC: Hol a pénz a házipénztárból? - ismét nyomoznak Berki ügyében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.01. 09:28
Az IX. Kerületi Ügyészség újraindította a nyomozást az FTC Labdarúgó Zrt. házipénztárából „eltűnt” csaknem huszonötmillió forint ügyében. A 2011 óta többször lezárt, majd újraindított nyomozás folytatását most azért rendelték el, mert a feljelentés szerint a korábbi vezérigazgató, Berki Krisztán több alkalommal készpénzt vett fel a házipénztárból, ám ezzel nem számolt el.

A nyomozás újraindításáról a Blikk számolt be. A lap közzétette az ügyészség határozatát is, amiről már az FTC is értesült. Orosz Pál a klub részéről megerősítette a nyomozás tényét.a Blikk számolt be. A lap közzétette az ügyészség határozatát is, amiről már az FTC is értesült. Orosz Pál a klub részéről megerősítette a nyomozás tényét.

„Természetesen mindenben segítjük a nyomozók munkáját. Továbbra is fontosnak tartjuk, hogy akik megkárosították a Ferencvárost, legyen szó akár korábbi vezetőről is, megkapják büntetésüket” – mondta a klubvezető.

Az ügyészségi indoklás a feljelentésre hivatkozik, mely szerint „Berki Krisztián 2008. május 31. és 2010. március 1. napja közötti időszakban több alkalommal, különféle jogcímeken, mindösszesen 24904680 forint készpénzt utalványozott és vett fel a Ferencváros Labdarúgó Zrt. házipénztárából, azonban a felvett előlegekkel nem számolt el, a pénzfelvételek felhasználását bizonyítékokkal nem igazolta. Berki Krisztián a rábízott pénzt jogtalanul eltulajdonította.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik