FTC: földműveléssel tölti vakációját a német védő

Vágólapra másolva!
2017.06.07. 19:47
null
Oliver Hüsing jól érzi magát a Ferencvárosban (Fotó: Werderstube.de)
Oliver Hüsing, a Ferencváros labdarúgója az NB I befejezése után hazatért szülővárosába, Bührenbe, és pihenésképpen szülei farmján segédkezik. A Werderstube.de portálnak adott interjúban mesélt Budapestről, a nehéz nyelvről és a nagy álomról, a Bundesligáról.

„Budapest lenyűgöző és gyönyörű város, nem is tudom felsorolni az összes látványosságot. Ott van a Parlament, a Gellért-hegy, a Halászbástya. Éjjel, minden világít a Dunán. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Egyedül élek ott, de a barátnőm rendszeresen meglátogat” – mesélte a 24 éves védő, aki tavaly nyáron érkezett a Ferencvároshoz a Werder Brementől.

Azt mondta, nem volt könnyű a beilleszkedés, hiszen idegen közegben a saját bőrén tapasztalhatta meg, milyen, ha nem beszéli a nyelvet, ha az öltözőben mindenki nevet egy poénon, de ő azt sem tudja, miről van szó.

„A magyar nagyon-nagyon nehéz nyelv. Kicsit már beszélem, a futballal kapcsolatos szavakat ismerem. És persze a káromkodásokat is. A gyógytornászunk a kezelések alatt sok szófordulatot megtanított. Thomas Doll szinte csak angolul beszél a csapathoz. Ha túl specifikus, akkor németül mondta, és a másodedzőnk lefordítja.”

Azt mondta, Magyarországon jó feltételek mellett lehet dolgozni, jó az edzőközpont, az új stadionban saját étterem is található, de sajnálja, hogy a mérkőzéseken nincsen telt ház. Ennek ellenére úgy véli, jó döntés volt a Fradihoz igazolnia. „A magyarok sokkal impulzívabbak, mint a németek. Nagyon büszkék az országukra. Jól érzem magam a Ferencvárosban, még élő szerződéssel rendelkezem, de határozott célom, hogy egyszer visszatérhessek a Bundesligába.”

A rövid szabadságot inkább szülei gazdaságában tölti, számára a bühreni farm jelenti a vakációt.

„Örülök, hogy végre ismét a családdal lehetek. Nem kellene dolgoznom, mégis segítek, mert ezt magammal hoztam a gyermekkoromból” – mondta.

Kedvence a kultivátor, a géppel talajlazítást végez, hogy a földterület felkészülhessen az új vetésre. „Egy tízhektáros terület közepén vagy, két kilométerre mindentől, egy erdő közelében. Egyedül, a mobiltelefon sem működik, mert nincsen térerő. Számomra ez nagyon jó.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik