FTC: felavatták a sasszobrot az új Fradi-stadion előtt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.09. 14:38
Felavatták a sasszobrot a Ferencvárosi Torna Club Családi Ünnepén. A klub szimbólumát ábrázoló alkotást Tarlós István főpolgármester adta át. 

Szombaton fél egykor felavatták az új Fradi-stadion tövében a sasszobrot. Az átadásban az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál, Budapest főpolgármestere, Tarlós István, valamint a szobor alkotója, Szőke Gábor Miklós is segédkezett – írja a fradi.hu.fradi.hu.

Orosz Pál elmondta, a Ferencváros számára hatalmas jelentőséggel bírnak ezek a napok, hiszen a klub átadta az Albert-szobrot, az új FTC Múzeumot, bemutatta az új mezét, valamint a Chelsea elleni mérkőzés főszponzorát.

Orosz Pált követően Tarlós István elárulta, hogy gyermekkora óta drukkol az egyesületnek, ezért nemcsak főpolgármesterként, hanem szurkolóként is érintett az FTC-t érintő eseményekben. Tarlós István hozzátette, reméli, nemcsak a Fradi-család, hanem a budapestiek is nagy örömmel fogadják a sasszobrot.

Szőke Gábor Miklós a szobor készítője beszédében elmondta az alkotás legfontosabb paramétereit, valamint azt is, hogyan készült el a monumentális sas.A beszédeket követően a résztvevők ünnepélyesen átvágták a szobor előtti szalagot, ezzel hivatalosan is átadták a szobrot.

A Ferencváros hivatalos Facebook-oldalán hangulatvideóval számolt be az eseményről.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik