FTC: Ezzel eddig nem volt gond, beszélnünk kellett – Doll

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.19. 21:08
A labdarúgó NB I 21. fordulójában a listavezető Ferencváros a tizedik helyezett Puskás Akadémiát fogadja. Az FTC vezetőedzője, Thomas Doll a klub hivatalos honlapjának elmondta, fontosnak tartotta, hogy a héten elbeszélgessen a játékosaival, akik a tavaszi szezon első két tétmeccsén csak egy gólt szereztek – márpedig a célratörő támadásépítéssel eddig nem volt probléma.

„Nagyon fontosnak tartottam, hogy érdemben beszéljek a héten a srácokkal, hiszen rengeteg gólt szereztünk az ősszel, az utóbbi meccseken viszont nem ment a góllövés. Nem voltunk elég célratörőek és erőteljesek a támadásoknál, márpedig ezzel eddig nem volt probléma. Igyekeztem megértetni a csapattal, hogy vissza kell térnünk a saját stílusunkhoz, és sokat mozogva, bátran futballozva kell feltörnünk az ellenfél védelmét. Ez persze sokszor nehéz, hiszen a Fradi ellen sokaknak jó a döntetlen is, és így mélyen védekezve őrzik kapujukat a góltól, míg például az Újpest–Videoton meccs nyílt sisakos mérkőzés volt. Olyan, amilyet ellenünk ritkán vállal fel bármelyik csapat” – mondta Thomas Doll vezetőedző a fradi.hu-nak.Thomas Doll vezetőedző a fradi.hu-nak.

„Ennek ellenére magabiztosak lehetünk, hiszen remek játékosaink vannak, de türelmesnek is kell lennünk, mert tíz védekező ember között sokszor nagyon nehéz megtalálni azt a rést, ami aztán ziccerhez vezethet. Izgalmas, hogy ellenfeleink rendre a saját kapujuk előterében védekeznek és teszik ezt a legnagyobb természetességgel, míg ha a mi csapatunk járatja hátul a labdát, már érkezik is a füttyszó. Ugyanakkor a bajnoki címig vezető út nem mindig a futball ünnepéről szól, viszont minden alkalommal a megszerezhető három pontról. Épp emiatt kész tervvel készülünk a Puskás Akadémia elleni meccsre” – tette hozzá a német szakember.

A Ferencváros és a Puskás Akadémia összecsapása szombat 15.30 órakor kezdődik.

21. FORDULÓ
Időpont Mérkőzés (Tv) Játékvezető
Február 20., szombat
15.00 DVTK–Budapest Honvéd (Tv: M4 Sport) Kassai Viktor
15.30
Vasas–Haladás
Németh Ádám
15.30 Ferencváros–Puskás Akadémia
Farkas Ádám
15.30 Videoton–Békéscsaba
Szilasi Szabolcs
15.30 DVSC–Paks Iványi Zoltán
17.00Újpest–MTK (Tv: M4 Sport)Vad II István
A bajnokság állását itt nézheti meg!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik