FTC: ennyi pénzt kapott Radó András nevelőegyesülete

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.01. 09:42
null
Radó Andrásért a pápaiaknak is jutott pénz a Ferencvárostól (Fotó: Korponai Tamás)
A Pápai Egyesített Labdarúgó Club (PELC) ügyvezető igazgatója, Tóth Péter elmondta, mekkora összeget fizetett az NB I-ben szereplő Vasas és Ferencváros Novák Csanád, illetve Radó András szerződtetése után nevelési költségként.

 

A PELC jó példa arra, hogy nem csak akadémiákról kerülhetnek ki élvonalbeli játékosok – írja a papa-ma.hu. A pápai klub több korábbi növendéke játszik vagy játszott az NB I-ben, de a másod- és harmadosztályban, sőt még Ausztriában is vannak PELC-nevelésű futballisták. A cikkben Dombó Dávid (Mezőkövesd), Radó András (FTC), Novák Csanád (Vasas) és Király Botond (RKSK) szerepel példaként.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) szabályzata kimondja, egy játékos klubváltása során az átigazolási díj öt százalékát a labdarúgó nevelőegyesületei között kell szétosztani. Tóth Péter ügyvezető igazgató a honlapnak elmondta, a PELC a nyáron egyaránt klubot váltó Novák Csanád és – a hétvégén a DVSC ellen bombagólt szerző – Radó András után is megkapta a neki járó összeget. A 21 éves Novák szabadon igazolható játékosként szerződött Angyalföldre, Radóért pedig pénzt és Ugrai Roland játékjogát kapta a Haladás az FTC-től.

A Vasas csaknem 25 ezer forintot adott Novák után, a Fradi pedig mintegy 800 ezer forintot utalt Radó András megszerzését követően. A tapolcai származású Novák 2009 és 2011 között volt a PELC igazolt futballistája, míg a Pápán született Radó 2003-tól négy és fél évig szerepelt a klub színeiben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik