FTC: „Egyesek nem a klubért, hanem a saját pénzükért aggódnak”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.09. 19:14
null
A Fradinak fizetnie kell a szurkolói rendbontás miatt (Fotó: Szabó Miklós)
Bár az ultrák visszatértek, így sincs minden rendben a Ferencváros háza táján. A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága hárommillió forintos pénzbüntetéssel, valamint szektorbezárással büntette a klubot a DVSC elleni bajnokin (2–1) tapasztalt rendezési hiányosságok és szurkolói rendbontások miatt. A B-középpel kapcsolatos problémákról, a csapatról, valamint a jövőbeli kilátásokról a klub korábbi kapusa, későbbi vezérigazgatója, Szeiler József mondta el a véleményét.

„Korábban nem értettem egyet az új stadionban megjelent rendszabályokkal, a vénaszkenner bevezetésével, én annak örültem volna, ha a mostani klubvezetés–ultrák megállapodás születik meg három és fél éve – hozzáteszem, nem ismerem ma annyira a belső viszonyokat, de biztosan ez lett volna az FTC szempontjából az üdvözítő. Látjuk, miért: a drukkerek visszatérése egészen más játékot, hangulatot teremt, felhúzza a futballt. Ettől el kell különíteni azt, ami nem a lelátón, hanem alatta történt– mondta a Várszegi-éra klubvezetője a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

„Nem vitatom a mindenkori vezetés nehéz helyzetét, bár én annak idején megfelelő jogszabályok híján még nehezebb helyzetben voltam vezetőként, engem a TF-en senki sem tanított meg sportmenedzserként a biztonsági szakmára. Egy példa: átéltem olyat, hogy a mérkőzéseinket biztosító security cég kilépése után orosz akcentusú telefont kaptam, miszerint az ukrán alvilág átvenné a lelátói rendfenntartást. Nagyon remélem, hogy ehhez képest a most balhézó embereket ki lehet tiltani, s nem bűnhődik miattuk tizenkilencezer-kilencszázötven békés néző.”

A volt vezérigazgató nem fogta vissza magát, amikor Szombathy Pál a visszatérő ultrákról kérdezte.

„Hogy én mit tudtam az ultrák világáról? Nem mozogtam soha közöttük, de próbáltam tájékozódni persze. A legnagyobb gond az, hogy a fradista érzelmű ultratöbbséghez képest egyesek nem a klubért, hanem a saját pénzükért aggódnak. Amikor egyes ultracsoportok vezetőivel tárgyaltam, azzal fenyegettek, ne merészeljek beavatkozni a biztonsági szolgálatok kérdéseibe, mert erre egzisztenciák épülnek. Az természetes, hogy rablóból lehet pandúr, de ne büntetett előéletű biztonságiak dolgozzanak, az pedig elvtelenség, ha pénzt vesznek fel, miközben nem tartanak rendet, s marad a balhé. Remélem, szigorú vizsgálat következik.”

Szeiler végezetül hozzátette, az MLSZ büntetése túlzó volt, ugyanis a balhé nem veszélyeztette a lelátói biztonságot.

Nem kellene szektorokat bezárni meccsekre, sokkal jobb büntetés lett volna a zárt kapu – felfüggesztve, mert úgy a jó hangulat nem törik meg, viszont Damoklész kardja mégis ott lebeg a B-közép felett, vagyis a prevenció szigorú, de nem űzi el a visszatérő nézőket. A Fradi-vezetésnek fellebbeznie kellene szerintem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik