FTC: Doll nem, a középpályás viszont Németországba szerződhet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.08. 18:56
null
Thomas Doll jól érzi magát Budapesten, nem tervez váltást (Fotó: archív, sportbuzzer.com/Daniel Kaldori)
Több hír is megjelent a Ferencváros labdarúgócsapatáról vasárnap a német sajtóban. Arról már beszámoltunk, hogy Janek Sternberg Brémából a Fradihoz igazolhat, míg Thomas Doll vezetőedző arról beszélt egy interjúban, hogy volt ajánlata novemberben a Bundesligából, de az FTC mellett döntött. Florian Trinks viszont lehet, hogy már vissza sem tér a magyar bajnokhoz a téli szabadságáról.

 

A Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője, Thomas Doll szombaton a németországi Schwerinben járt, ahol egy teremtornán vendégeskedett, melyen az FTC U19-es csapata is részt vett. Ennek apropóján adott hosszabb interjút a hannoveri Sportbuzzernek.

A cikkben több vele kapcsolatos korábbi hír is szóba került. Arra nem kívánt reagálni, hogy valóban jelölt volt-e az osztrák Rapid Wiennél Mike Büskens vezetőedző távozásakor, azt viszont elismerte, lett volna lehetősége visszatérni a német élvonalba.

„Jó érzés tudni, hogy rajta vagyok a radaron, mert ez mutatja, jó munkát végzünk. Novemberben lett volna lehetőségem újra a Bundesligában dolgozni, volt szerződésajánlatom, de másképp döntöttem” – fogalmazott Thomas Doll, aki hozzátette, 50 év felett már nem feltétlenül vágyik arra a feszültségre, felhajtásra, amivel a német élvonal jár. A német szakember hangsúlyozta, szeretné folytatni azt a munkát, amit Ralf Zumdickkal és Teo Schneiderrel a Ferencvárosnál elkezdett.

Doll tehát marad, nem úgy Florian Trinks, aki a kreiszeitung.de híre szerint a német másodosztályban 17. helyen álló Erzgebirge Aue csapatánál vesz részt próbajátékon.

A héten a Nemzeti Sport Online adta hírül, hogy a középpályás nem szerepel a szakmai stáb elképzeléseiben a Ferencvárosnál, ezért nem is kezdhette meg a téli felkészülést az első csapattal, a tartalékok közé irányították. Ezek után nem lenne meglepő, ha már vissza sem térne Budapestre (az FTC II a jövő héten kezdi meg a munkát).


TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Holczer Ádám (Soroksár)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Bognár István (DVTK), Botka Endre (Bp. Honvéd), Jahmir Hyka (albán, FC Luzern – Svájc), Kovács István (Videoton), Lovrencsics Balázs (Soroksár – kölcsönből vissza?), Silye Erik (Soroksár – kölcsönből vissza?), Janek Sternberg (német, Werder Bremen – Németország)
Távozók: Gyömbér Gábor (Puskás Akadémia FC, szabadon igazolhatóként), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Cristian Ramírez (ecuadori, FK Krasznodar – Oroszország)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Busai Attila (DVTK), Csilus Ádám (soroksári kölcsön után Puskás Akadémia FC?), Jova Levente, Pintér Ádám, Florian Trinks (német, Erzgebirge Aue – Németország, próbajáték)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik