FTC: ezért csapott össze Botka testvére a Honvéd-szurkolókkal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.19. 11:30
Nem csak a pályán dúlt parázs csata a labdarúgó NB I kilencedik fordulójában rendezett Budapest Honvéd–Ferencváros (1–3) mérkőzésen – írja a Bors. A Bozsik-stadion családi szektorában Botka Endre testvére, Dávid összekülönbözött a Honvéd-drukkerekkel.

A ferencvárosi labdarúgó bátyjánál, a 33 esztendős Botka Dávidnál az verte ki a biztosítékot, hogy a kispesti szurkolók finoman fogalmazva rosszindulatú megjegyzéseket tettek testvérére, amikor a meccs 50. percében, a Bobál Dáviddal vívott fejpárbaja után eszméletét vesztve elterült a gyepen.

„Öcsém ájultan esett össze a pályán, erre a drukkerek azt kiabálták, hogy dögöljön meg. Ezt nehezen viseltem. De őket nem is nevezném szurkolóknak, nem azzal foglalkoztak, hogy buzdítsák a csapatot, hanem azzal, hogy minél nagyobb fájdalma legyen Endrének” – mondta a Borsnak a raliversenyző Botka Dávid.

Az esetről a Budapest Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway is megemlékezett az nb1.hu-n vezetett blogjában.

„Szurkolóink egy része szidni kezdte az FTC jelenlegi, a Honvéd volt játékosát. Természetesen a szidalmazás fölösleges és helytelen volt. Ezt nem hagyta annyiban a szidalmazott játékos egyik családtagja, és megtámadta az egyik szidalmazót. A biztonsági szolgálat átadta a rendőrségnek azelkövetőt, akinek a felelősségét vizsgálják” – írta Hemingway, aki cáfolta, hogy a biztonsági szolgálat emberei túllépték volna a hatáskörüket.

Botka Endre az ütközés után egyébként folytatni tudta a játékot, majd a 72. percben második sárga lappal kiállították.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik