FTC: Böde vagy Lauth? Vagy mindketten? - Doll dilemmája

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.23. 19:12
null
Thomas Doll számára fejtörést okoz, hogy mit kezdjen a csatárkérdéssel (Fotó: Mirkó István)
Thomas Doll, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője a SportKlub által sugárzott Fradi Tv című műsorban beszélt a téli felkészülési időszak tapasztalatairól, eredményeiről. A zöld-fehérek német vezetőedzője kiemelte, hogy a kiváló eredmények (kilenc felkészülési meccsén veretlen maradt a csapat, nyolcat megnyert) ellenére nem reális a bajnoki címről beszélni, hiszen a Videotonnak tetemes az előnye.

 

„Örülök neki, hogy ilyen hosszú felkészülésünk volt. Jó, hogy ezúttal sok időnk jutott a közös munkára. Mindenki rendben végigcsinálta a felkészülést, és úgy gondolom, ha fizikailag rendben lesz a csapat, nem lesz gond. Nyáron nyolc játékost kellett beépíteni, ezúttal nem volt ilyen nehézség, hatékonyabb munkát végezhettünk. A célunk, hogy a meccseinken sokat birtokoljuk a labdát, agresszívan játsszunk és a támadásainkat gyorsan vezessük. Ezúttal sokkal tudományosabban, koncentráltabban tudtunk az edzésterv mentén haladni, és a folyamatot nem törte meg nemzetközi szereplés” – adott helyzetjelentést a téli időszak történéseiről Thomas Doll, aki szerint a jó felkészülés ellenére túlzó elvárás bajnoki címet várni a csapattól.

„Realistának kell maradnunk, hiszen a Videotonnal szemben ledolgozandó hátrány, a tizenhárom pont, jelentős. A célunk a második, harmadik hely megszerzése lehet, ezért kell küzdenünk. A másik fontos célkitűzés pedig a Magyar Kupa megnyerése, trófeát szeretnénk nyerni a Ferencvárosnak!”

Doll elárulta, hogy a DVSC elleni szombati, idegenbeli találkozó (0–0) jó főpróba volt a tavaszi folytatásra.

„A debreceni meccs fontos volt a felkészülés szempontjából, hiszen már-már tétjellege volt egy nagyon erős riválissal szemben. A kérdés az maradt a bajnokságra, hogy egy vagy két csatárral kezdjünk-e. Böde Dániel és Benjamin Lauth is jó formában van, ráadásul a télen érkezett a csapathoz Varga Roland is. Mindig az játszik, az kerül a csapatba, aki a legjobb formában van, így természetesen Hajnal Tamás és Gera Zoltán is játszhatnak együtt” – magyarázta a német szakember, akitől megkérdezték, ki a csapat hangulatfelelőse az öltözőben.

„Akinek mindig jó a kedve, az Somália. Ő mindig jó hangulatban van, egyszerűen boldog természetű, akire mindig süt a nap. Mindenkivel jó kapcsolatot ápol, így személye nagyon fontos a csapategység szempontjából is.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik