FTC: betalált az egyik meccsen, profi szerződést kapott

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.07.29. 18:02
null
Katona Bálint (balra) profi szerződést kötött a Ferencvárossal (Fotó: Molnár Ádám/<a href="https://www.fradi.hu/" target="_blank">fradi.hu</a>)
Profi szerződést kötött Katona Bálinttal a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetősége – olvasható a zöld-fehérek hivatalos honlapján.


A 18. életévét szeptemberben betöltő futballista 2018 óta az FTC játékosa, első idényében az U17-eseknél 23 meccsen lépett pályára, a másodikban az U19-eseknél 12 mérkőzésen játszott – írja a fradi.hu.

Katona Bálint júliusban az első ausztriai edzőtáborba már a felnőttekkel tartott, ott mind a négy találkozón lehetőséget kapott, sőt az NK Brezice elleni összecsapáson (4–0) megszerezte első gólját Szerhij Rebrov együttesében.

KATONA BÁLINT GÓLJA 1:00-TÓL

„Nagyon élveztem a közös edzéseket, örülök, hogy a felnőttcsapattal tarthattam az első nyári edzőtáborba – idézi Katonát a Ferencváros hivatalos honlapja. – A csapattársak befogadók voltak, jól éreztem magam a tréningeken is. Sok volt a kapura lövés, ez különösen tetszett. Nagy dolog számomra, hogy profi szerződést köthettem a Ferencvárossal, ez is egyfajta visszaigazolás arról, hogy jó úton járok. Persze tudom, hogy mostantól még keményebben kell dolgoznom.”

(Az MLSZ adatbankja szerint Katona Bálint 2008 és 2018 között a Vasas labdarúgója volt, valamint 2018-ban az Újpest FC-220Volt futsalcsapatban játszott az U18-as bajnokságban. Testvére, a 20 éves Katona Mátyás a 2019–20120-as idényben mutatkozott be az NB I-ben, az Újpest FC-ben – a szerk.)

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:Bogdán Ádám (Hibernian – Skócia, szabadon igazolhatóként), Adnan Kovacevic (bosnyák, Korona Kielce – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Myrto Uzuni (albán, NK Lokomotiva – Horvátország), Olekszandr Zubkov (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, kölcsön után végleg),
Aissa Laidouni (francia, FC Voluntari – Románia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Bőle Lukács (ZTE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Katona Bálint, Kovács Marcell, Nagy Zoltán Olivér, Redzic Damir
Kiszemeltek: Roko Baturina (horvát, Dinamo Zagreb – Horvátország, legutóbb kölcsönben NK Bravo – Szlovénia), Veljko Birmancsevics (szerb, FK Csukaricski – Szerbia), Marjan Sved (ukrán, Celtic – Skócia)
Távozók: Davide Lanzafame (olasz, Bp. Honvéd, kölcsön után végleg), Leandro (brazil-magyar, FTC II), Otigba Kenneth (szabadon igazolható), Silye Erik (mezőkövesdi kölcsön után Vasas)
Kölcsönbe távozók: Szánthó Regő (ZTE)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Gastón Lódico (argentin, Club Atlético Lanús – Argentína)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Bőle Lukács (ZTE), Csonka András (ZTE), Mikalaj Szihnyevics (fehérorosz)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik