FTC: babgulyást és forró teát osztottak a rászorulóknak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.22. 17:16
null
Gera Zoltánék sok rászoruló számára tették szebbé a napot (Fotók: Móricz-Sabján Simon)
Kétezer-tizenöt a társadalmi felelősségvállalás éve a Ferencvárosi Torna Clubnál. Ennek szellemében a labdarúgócsapat tagjai csütörtök kora délután az új Üllői úti Aréna előtt meleg ételt osztottak a rászorulóknak. Ötszáz embernek jutott a babgulyásból és a forró teából.

„A Ferencváros mindig is segített és odaállt a rászorulók mellé – mondta az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál a fradi.hu-nak. – Nem ez az ételosztás az első ilyen megmozdulásunk, és a jövőben is több jótékonysági eseményt is szervezünk. Úgy érezzük, hogy nem csak a Ferencvárosi Torna Clubnak, hanem minden sportklubnak és véleményformálónak kötelessége egy ilyen ügy mellé állni.”

Az akcióban részt vett a Fradival tavaly hosszú távú együttműködési megállapodást kötő Ökumenikus Segélyszervezet, a Honvédelmi Minisztérium és Magyarország egyik legnagyobb hazai közétkeztető vállalata, a PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft.

„Törődnünk kell egymással. Nem mehetünk el azok mellett, akiknek valamikor valahol megbicsaklott az életük, és most segítség nélkül képtelenek boldogulni. Támogatni kell a rászorulókat, és sokaknak már egy tál meleg étel is ünnepinek számít” – nyilatkozta a klubhonlapnak az ételosztásról a PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. tulajdonosa, Süllős Gyuláné.

A cégvezető hangsúlyozta, a több mint húszéves cég a kezdetektől fontosnak tartja, hogy lehetőségeihez mérten segítse a rászorulókat. Mindemellett a céget több éves kapcsolat fűzi az ételosztásnak helyszínt biztosító Fradihoz, hosszú éveken keresztül támogatta a klub jégkorongcsapatát, a női ifjúsági kézilabdázóknak pedig jelenleg is partnere.

Thomas Doll is kivette a részét a jótékonykodásból
Thomas Doll is kivette a részét a jótékonykodásból

A labdarúgócsapat tagjai ételt, szaloncukrot adtak a rászorulóknak, valamint a Zöld és fehér magazinnal ajándékozták meg őket.

„Átadtunk pár tányér ételt, ha ez ezeknek az embereknek segítség, akkor már megérte. Az ember ilyenkor jobban megérti azt, hogy milyen jó helyzetben is van. Viszont azt rossz látni, hogy ennyi hajléktalan embertársunk van az utcán, és szorul segítségre – fogalmazott Gera Zoltán, akivel csapattársai is egyetértettek.

„Rossz látni, hogy mennyien töltik az utcán az életüket, ezért nagyon jó érzés, hogy ha csak egy kis étellel vagy ajándékkal is, de tudunk nekik segíteni. Remélem, ennek köszönhetően egy picit szebbé tudtuk tenni a napjukat” – mondta Philipp Bönig.

A FradiMédia videója az eseményről

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik