FTC: Adams édesanyja örömről és szomorúságról is beszélt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.15. 11:49
Kedden megérkezett Trinidad és Tobagóba a Ferencváros december 30-án, tragikus előzményeket követően elhunyt trinidadi labdarúgójának, Akeem Adamsnek a holtteste, méghozzá az őt Budapesten ápoló édesanya, Ancilla Dick-Adams, valamint testvére, Akini társaságában. A gyászoló családtagok a hazaérkezést követően nyilatkoztak a reptéren, Adams édesanyja szomorúságáról és öröméről is beszámolhatott.

„Öröm és megkönnyebbülés, hogy végre hazatérhettünk, családtagjaink és barátaink közé, és mindenkit épségben, egészségben találtunk” – nyilatkozta a játékos édesanyja a Piarco reptéren megtartott keddi sajtótájékoztatón.édesanyja a Piarco reptéren megtartott keddi sajtótájékoztatón.

„Szomorúság van bennem, de van itt helye az örömnek is” – mondta Ancilla Dick-Adams, miközben szívtájékon megérintette a mellkasát, és mindenkinek megköszönte az elmúlt három hónap során nyújtott támogatást.

„Tudom, hogy ő (Akeem) jó helyen van az Úr mellett. Én tudom. Isten áldja az orvosokat azért, hogy három hónapig még életben tartották őt a kórházban. Az az időszak, amit vele tölthettem még el a kórházban, jó volt. A közelében lehettem, és volt időszak, amikor javult az állapota. Imádkoztunk érte. De nemcsak mi, hanem az egész ország (itt hazájára, Trinidad és Togabóra gondolt, a szerző), Budapest, egész Magyarország, Európa imádkozott, és az imádság működött. Mi három csodálatos hónapot tölthettünk még vele. Ő már éppen kezdett jobban lenni, és amikor arra gondoltunk, hogy talán velünk is maradhat, akkor az Úrhoz kellett mennie. Mégsem maradhatott velünk. Élveztem ezt a három hónapot vele. Kemény időszak volt, de örömteli.”

„Úgy emlékszem rá, mint egy nagyszerű emberre. Mindenekelőtt ez az, ami emlékként róla megmarad bennem. Senki sem tudott a személyiségével akkora örömet szerezni nekem, mint ő” – mondta Akini, aki a testvérét gyászolja.

Anil Roberts sportminiszter szintén megjelent a reptéren, ő „nagy játékosként” emlékezett a december 30-án elhunyt Adamsre, akit pénteken temetnek el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik