FTC: A végén Lovrencsicsért is küzdöttek a fiúk – Doll

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.31. 22:31
Mint arról beszámoltunk, a Ferencváros tizenegyesekkel legyőzte a Vasast a labdarúgó Magyar Kupa fináléjában, és elhódította a trófeát. Lássuk, hogyan értékelte a találkozót a két csapat vezetőedzője, Thomas Doll és Michael Oenning.

„Tudtam, hogy ilyen nehéz meccs lesz, hiszen a Vasas igencsak összetett, jó csapattal rendelkezik – mondta Thomas Doll az M4 Sportnak. – Nem tudom, hogy szabályos volt-e a második gólunk, ezt vissza kell még néznem, annyi biztos, hogy könnyebb lett volna a mérkőzés, ha megadják. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, megmutattuk, hogy van tartásunk és egyúttal gratulálok a Vasasnak is.”Thomas Doll az M4 Sportnak. – Nem tudom, hogy szabályos volt-e a második gólunk, ezt vissza kell még néznem, annyi biztos, hogy könnyebb lett volna a mérkőzés, ha megadják. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, megmutattuk, hogy van tartásunk és egyúttal gratulálok a Vasasnak is.”

„A nyolcvanadik percig nagyon jó mérkőzés volt, utána azonban sajnálatos módon nemcsak a labdarúgásról szólt. A védekezés terén sokkal jobban teljesítettünk, mint az előző meccseken, ugyanakkor néha túlzottan könnyedén adtuk el a labdát elöl, és idegesen reagáltunk bizonyos szituációkban.”

„Most az a fontos, hogy Lovrencsics Gergő jól legyen, innen üdvözöljük, a végén a fiúk érte is küzdöttek. Nem volt jó idényünk, nagyon sok gonddal küzdöttünk. Lehet, hogy nem ma játszottunk a legjobban, de most küzdöttünk a leginkább, és ezért gratuláció járt a fiúknak. Sorozatban harmadszor lettünk kupagyőztesek, ami egyedülálló” – zárta szavait a Ferencváros szakvezetője.

A legyőzött Vasas vezetőedzője sportszerűen gratulált a zöld-fehéreknek, ugyanakkor hozzátette, nem mond le arról, hogy egy nap elhódítsa a trófeát csapatával.

„Attól függetlenül, hogy vesztettünk, százhúsz percen keresztül előrefelé játszottunk, és megpróbáltuk győztesen elhagyni a pályát. Jól futballozott a csapat, az, hogy tizenegyesekkel elveszítjük a döntőt, benne van a pakliban. Gratulálunk a Ferencvárosnak, jövőre megpróbáljuk megnyerni a kupát” – értékelt Michael Oenning.

MAGYAR KUPA
DÖNTŐ
VASAS–FERENCVÁROS 1–1 (0–1)
tizenegyesekkel: 4–5
Budapest,
Groupama Aréna, 14 970 néző. Vezette: Solymosi
VASAS: Nagy G. – Burmeister (Korcsmár, a szünetben), Vaskó, Risztevszki – Kleisz, Vida, Berecz, Hangya (Murka, 57.) – Kulcsár T. (Gaál B., 96.), Saglik, Remili. Vezetőedző: Michael Oenning
A kispadon maradt: Póser (k), James, Ádám M., Ferenczi I.
FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Lovrencsics G. (Csernik, 90+6.) – Gera Z. (Csukics, 69.), Hajnal (Sternberg, 79.) – Varga R., Kleinheisler, Moutari – Radó. Vezetőedző: Thomas Doll
A kispadon maradt: Holczer (k), Kundrák, Hüsing, Bognár I.
Gólszerző: Kulcsár T. (47.), ill. Varga R. (26.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik